Ουκρανία: Προς περικύκλωση των Oυκρανών στο διυλιστήριο του Λισιτσάνσκ - Προελαύνουν οι Ρώσοι στην Ανατολική Ουκρανία

Ουκρανικά στρατεύματα στην πόλη Λισιτσάνσκ της ανατολικής Ουκρανία αναφέρουν ότι κινδυνεύουν να περικυκλωθούν από τον ρωσικό στρατό στις εγκαταστάσεις διυλιστηρίου.

Σε αναφορά του για την «επίθεση» του ρωσικού στρατού στην περιοχή του διυλιστηρίου, περίπου 7 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λισιτσάνσκ, το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε ότι είχε εν μέρει επιτυχία.

Τα ρωσικά στρατεύματα «διεξήγαγαν επίθεση σε τομείς στο βορειοανατολικό τμήμα του διυλιστηρίου του Λισιτσάνσκ, στην κοινότητα Τοπολίβκα και το βόρειο τμήμα των κοινοτήτων Βοβτσογιάριβκα και Μαλορεζάντσεβο», διευκρίνισε.

Το Λισιτσάνσκ είναι η τελευταία πόλη που απομένει στα χέρια των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιφέρεια Λουχάνσκ, στη λεκάνη του Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική Ουκρανία, την οποία η Μόσχα επιχειρεί να θέσει ολόκληρη υπό τον έλεγχό της.

Στη γειτονική περιφέρεια Ντονέτσκ, «ρωσικές προσπάθειες προέλασης κοντά στο Σλαβιάνσκ και το Μπαχμούτ απωθήθηκαν», σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο, που ωστόσο σημείωσε πως κατά μήκος του μετώπου οι ουκρανικές θέσεις σφυροκοπούνται από το ρωσικό πυροβολικό και την αεροπορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ