Τρίτη, 11 Νοεμβρίου, 2025
17.5 C
Athens

Πως έγινε δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του παιδιού του για τοξικολογικές εξετάσεις

Δεκτό έγινε το αίτημα του απεργού πείνας, Πάνου Ρούτσι για την εκταφή της σορού του γιού του που σκοτώθηκε στην τραγωδία των Τεμπών προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές, ιστολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.

Με παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να διενεργηθούν πλήρεις τοξικολογικές και βιοχημικές εξετάσεις στην σορό του Ντένις Ρούτσι, γιου του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα των Τεμπών. Οι εισαγγελικές αρχές ικανοποιούν και τα άλλα αιτήματα συγγενών θυμάτων που έχουν υποβληθεί.

Πως φτάσαμε ως εδώ
Η οικογένεια του Πάνου Ρούτσι ήταν η μόνη που είχε ζητήσει τοξικολογικές, ιστολογικές και βιοχημικές εξετάσεις καθώς είχαν κατατεθεί 4 αιτήματα εκταφής και το μοναδικό αίτημα που δεν αφορούσε την διενέργεια Dna ήταν της οικογένειας Ρούτσι. Όλα τα αιτήματα απορρίφθηκαν πλην αυτού της οικογένειας του Πάνου Ρούτσι.

Η Πρόεδρος Εφετών απέστειλε το αίτημα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών η οποία όμως είχε παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για την εκταφή της σορού του Ντένις Ρούτσι μόνο για εξέταση Dna. Όμως σήμερα είχαμε την ανάσυρση υπόθεσης που αφορά στους ιατροδικαστές καθώς είχε κατατεθεί μήνυση εναντίον τους αλλά είχε αρχειοθετηθεί.

Η εισαγγελία πρωτοδικών λόγω των στοιχείων που προέκυψαν ανασύρει την υπόθεση των ιατροδικαστών, την αποστέλλει για συσχέτιση και έτσι εγκρίνεται το αίτημα της οικογένειας Ρούτσι για τοξικολογικές εξετάσεις.

Με την ενέργεια αυτή ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη διερεύνηση των αιτημάτων του Πάνου Ρούτσι και άλλων συγγενών. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διενεργηθούν πλήρεις τοξικολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.

Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τη διεξαγωγή της δίκης για την υπόθεση των Τεμπών, καθώς η νέα δικογραφία που σχηματίζεται είναι ξεχωριστή από την κύρια υπόθεση που αφορά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ροή Ειδήσεων

Βοιωτία: Είχαν πυροβολήσει τον 27χρονο πριν κάψουν τη σορό του μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο

Ταυτοποιήθηκε ο 27χρονος από την Αλβανία που βρέθηκε απανθρακωμένος...

Πιερρακάκης από Θεσσαλονίκη: Οι συνέργειες ανοίγουν δρόμο σε αυξημένη χρηματοδότηση και εξωστρέφεια

Κυριάκος Πιερρακάκης: Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες (10/11) ο υπουργός...

Δήμος Τρικκαίων: Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα – Έτοιμο το νέο δημοτικό skate park της πόλης

Δήμος Τρικκαίων:Ενα από τα πιο όμορφα και πληρέστερα πάρκα...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες