Έκθεση ζωγραφικής της Κάλλης Καστώρη στο "Αέναον"

Την Πέμπτη 23 Απριλίου εγκαινιάζεται στις 19.30 στον χώρο τέχνης “Αέναον“, η έκθεση “Σε Ρυθμούς Αναμονής” με ζωγραφικά έργα της Κάλλης Καστώρη.

Στην τωρινή παρουσίαση η δημιουργός που έχει επανειλημμένα δείξει τη δουλειά της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει οδηγήσει, σε μια δίχως προηγούμενο κορύφωση,  το εικαστικό της όραμα: ένα δημιουργικό ψυχογράφημα του σύγχρονου ανθρώπου και των καταστάσεων που βιώνει καθημερινά.

Προσμένουν, αναμένουν, υπομένουν μια ποιητική αδεία κατάσταση οι ανθρώπινες μορφές της Καστώρη. Κατάσταση στην οποία προβάλλουν παρατηρητές ενώ στην ουσία και σύμφωνα με μια χαρισματική προσέγγιση της καλλιτέχνιδας είναι “εν δυνάμει” πρωταγωνίστριες. Και αυτό, γιατί η ευαισθησία της ζωγράφου τις έχει συλλάβει σε μια χαρισματική, μεταβατική στιγμή ανάμεσα στη δράση και στη φαινομενική -μοναχά- αδράνεια

Εκείνη την αδράνεια που  αποτελεί το έναυσμα για την επικείμενη –άμεσα αναμενόμενη– δράση. Αναπτύσσεται με έναν διττά ποιητικό τρόπο, εδώ, μια ουσιαστική επικοινωνία με τον όποιο θεατή ενθαρρύνοντας τον -με ιδιαίτερα λιτά εικαστικά μέσα- να γίνει ενεργά θιασώτης μιας κατάστασης ή ενός συμβάντος.

Η έκθεση που συνοδεύεται από εικονογραφημένο κατάλογο με κείμενο της Ντ.Ηλιοπούλου-Ρογκάν θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 12 Μαΐου.

Πληροφορίες: 

  • Αέναον: Νεοφ. Βάμβα 5,Κολωνάκι
  • Τηλ.: 210 6745086

Ωράριο λειτουργίας:

  • Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ. & 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
  •  Τετάρτη & Σάββατο: 11.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.
  • Κυριακή: 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.