Οι ταινίες της εβδομάδας από 09/04

Η κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά με 6 νέες προβολές, ανάμεσα τους και η πολυσυζητημένη Νυχτερινή Καταδίωξη με τον Λίαμ Νίσον.

Νυχτερινή καταδίωξη / Run All Night

Του Ζομ Κολέ-Σερά. Με τους Λίαμ Νίσον, Εντ Χάρις, Τζόελ Κίναμαν
Περιπέτεια, 2015, ΗΠΑ, 114’
.

Ο 63χρονος ηθοποιός έχει εξελιχθεί σε εγγύηση για τον ρόλο του προστάτη της δικαιοσύνης/μάτσο εκδικητή. Συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη του «Αγνώστου» και του «Non Stop», ο Νίσον αλλάζει δέρμα με τον ρόλο του Τζίμι Κόνλον, ενός βασανισμένου από τις τύψεις και παραιτημένου στο αλκοόλ πρώην πληρωμένου δολοφόνου, ο οποίος αποφασίζει να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες του βοηθώντας τον γιο του που κατηγορείται άδικα για τον φόνο του γιου του αρχιμαφιόζου Εντ Χάρις. Αυτό που προσδίδει ενδιαφέρον σε μια κατά τ’ άλλα πιστή στο είδος ταινία είναι ότι ο Χάρις είναι όχι απλώς το πρώην αφεντικό του Νίσον, αλλά και ο πιο κοντινός του φίλος.


Υπόσχεση / TAR

Των Εντνα Λουίζ Μπίζολντ, Σάρα Βάιολετ Μπλις, Αλέξις Γκάμπις και άλλων. Με τους Τζέιμς Φράνκο, Μίλα Κούνις, Τζέσικα Τσαστέιν
Δραματική, 2012, ΗΠΑ, 73’.

Με σαφείς επιρροές  από τον Τέρενς Μάλικ και το «Δέντρο της ζωής» του, η «Υπόσχεση» είναι μια χωροχρονική περιήγηση στη ζωή και το έργο του ποιητή Σ.Κ. Γουίλιαμς – σκηνοθετημένη από 12 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.


Η εξαφάνιση της Eleanor Rigby: Εκείνη / The Disappearance of Eleanor Rigby: Her

Του Νεντ Μπένσον. Με τους Τζέσικα Τσαστέιν, Τζέιμς ΜακΑβόι
Δραματική, 2013, ΗΠΑ, 100’.

Η ιστορία ενός ζευγαριού ιδωμένη από την πλευρά της γυναίκας (θα κυκλοφορήσει σύντομα και η εκδοχή του άντρα με το «Εκείνος»). Η «Εξαφάνιση» προβλήθηκε στο Σάντανς ως δύο ταινίες (όπως ευτυχώς και εδώ) και είχε θερμή υποδοχή, σε αντίθεση με την προβολή της στις Κάννες.

Babadook: Οι σελίδες του τρόμου / The Babadook

Της Τζένιφερ Κεντ.
Με τους Εσι Ντέιβις, Ντάνιελ Χένσχολ
Τρόμου, 2014,
Αυστραλία/Καναδάς, 93’.

Ψυχολογικό θρίλερ που έκανε αίσθηση στο Σάντανς, για μια μητέρα η οποία μετά τον θάνατο του άντρα της αρχίζει να φρικάρει με την εμμονή που αναπτύσσει ο γιος της για ένα τέρας.

Winx Club: Το μυστήριο του ωκεανού / Winx Club: The Mystery of the Abyss

Του Ιτζίνιο Στράφι
Κινούμενα σχέδια, 2014, Ιταλία, 98’.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση, οι Ιταλίδες νεράιδες επιστρέφουν με την τρίτη τους ταινία, στην οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν τις κακές μάγισσες Τριξ που θέλουν να καταλάβουν τον θρόνο του αυτοκράτορα.

Η επιστροφή των νεκρών / The Lazarus Effect

Του Ντέιβιντ Γκελμπ. Με τους Μαρκ Ντουπλάς, Ολίβια Γουάιλντ
Θρίλερ, 2015, ΗΠΑ, 83’.

Μια ομάδα νεαρών ερευνητών καταφέρνει να επιμηκύνει το χρονικό περιθώριο ανάνηψης ενός νεκρού αλά «Flatliners» και εντέλει να αναστήσει έναν νεκρό σκύλο, και μετά έναν άνθρωπο, και μετά… ξέρουμε τη συνέχεια από τον Φρανκεστάιν…