Mad Max: O Δρόμος της Οργής

Από τον σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ, δημιουργό του μετά-αποκαλυπτικού genre και ιθύνοντα νου του θρυλικού franchise «Mad Max», έρχεται το «Mad Max: O Δρόμος της Οργής», η μεγάλη επιστροφή στον κόσμο του Πολεμιστή του Δρόμου, Μαξ Ροκατάνσκι.

Η ταινία σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ σε ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας. Ο Αυστραλός, με ελληνικές ρίζες, κινηματογραφιστής σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία του franchise, με τίτλο «Mad Max» το 1979, όπως και τα δυο σίκουελ, «Mad Max 2: The Road Warrior» (1981) και «Mad Max: Beyond Thunderdome» (1985).

Στοιχειωμένος από το ταραχώδες παρελθόν του, ο Mad Max πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος να επιβιώσεις είναι να περιπλανιέσαι μόνος. Παρόλα αυτά, θα ακολουθήσει μια ομάδα που προσπαθεί να δραπετεύσει στην Άγονη Γη, σε ένα Πολεμικό Καραβάνι που το οδηγεί η αρχηγός τους, Furiosa. Δραπετεύουν από ένα Οχυρό που το διοικεί ο τύραννος Immortan Joe, από τον οποίο και έκλεψαν κάτι αναντικατάστατο. Εξοργισμένος, o πολέμαρχος θα συγκεντρώσει όλη τη συμμορία του και θα κυνηγήσει τους αντάρτες στον Πόλεμο του Δρόμου που θα ακολουθήσει.

Στον ομώνυμο ρόλο του Mad Max θα δούμε τον Τομ Χάρντι («The Dark Knight Rises»), με την βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θέρον («Monster», «Prometheus») να πρωταγωνιστεί ως η Furiosa. Στην ταινία θα δούμε επίσης τους Νίκολας Χουλτ («X-Men: Days of Future Past»), ως τον Νυξ, Χιου Κέις-Μπερν («Mad Max», «Sleeping Beauty») ως τον Immortan Joe και Νέιθαν Τζόουνς, ως τον Ρίκτους Ερέκτους.

Η πολυναμενόμενη ταινία θα κάνει στάση στις Κάννες, όπου θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο φετινό Φεστιβάλ, στις 14 Μαΐου, στον κινηματογράφο Grand Théâtre Lumière.