Η Μόνικα Μπελούτσι στη Θεσσαλονίκη, για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί η μεγάλη σταρ του κινηματογράφου, Μόνικα Μπελούτσι, για το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης.

 

Η Ιταλίδα σταρ, στις 8-9 Νοεμβρίου, θα παρουσιάσει την προβολή του υβριδικού φιλμ «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα που είναι βασισμένο στην παράσταση Maria Callas: Letters and Memoirs.

Το φιλμ θα προβληθεί στο πλαίσιο των εορτασμών για το Έτος Μαρία Κάλλας, με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο. Παράλληλα, θα προβληθεί και η ταινία «Μαλένα» με την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στο Ολύμπιον, θα προβληθεί το υβριδικό φιλμ των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα όπου η Μπελούτσι έκανε το 2019 το θεατρικό της ντεμπούτο το 2019 με την παράσταση «Μαρία Κάλλας Γράμματα και αναμνήσεις». Εκεί ερμηνεύει σε μονόλογο αποσπάσματα από επιστολές της Κάλλας.


H «Μαλένα» (2000), του Τζουζέπε Τορνατόρε, που αφορά μία συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου και στην οποία η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα, θα προβληθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στο Ολύμπιον. Επίσης, η Μόνικα Μπελούτσι, σύμβολο της μεσογειακής ομορφιάς, θα πραγματοποιήσει και συνέντευξη Τύπου.

Η 59χρονη σταρ θα τιμηθεί επίσης και με το βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος.