Χαμογελάστε!! Είναι μεταδοτικό!

Αυτό το άρθρο διαβάζεται καλύτερα αν ακούς αυτό:

Σήμερα, λοιπόν,  γιορτάζεται παγκοσμίως και για τρίτη χρόνια η Ημέρα Ευτυχίας, η οποία θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στις 28 Ιουνίου του 2012, με την ημερομηνία της να ορίζεται για τις 20 Μαρτίου κάθε χρόνο.

Ο ΟΗΕ είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, γνωρίζοντας πως το κυνήγι της ευτυχίας είναι ένας βασικός ανθρώπινος στόχος, και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για μία πιο περιεκτική, έντιμη και ισορροπημένη προσέγγιση στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία προωθεί την ανάπτυξη, την εξάλειψη της φτώχειας και τη γενική ευτυχία όλων των ανθρώπων, ανακοινώνει πως η 20η Μαρτίου θα είναι από δω και πέρα η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, και καλεί όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, καθώς και άλλες τοπικές και διεθνείς οργανώσεις, όπως και όλους τους ανθρώπους, να ενισχύσουν την προσπάθεια, μέσω της Παιδείας και της κοινωνικής συνοχής».

Με αφορμή την μέρα αυτή θα μιλήσουμε για το τι σημαίνει ευτυχία.

Τι είναι ευτυχία για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά; Γιατί αυτοί που έχουν “λίγα” νιώθουν ευτυχισμένοι και αυτοί που έχουν “πολλά” νιώθουν μόνοι και δυστυχισμένοι; Τι ορίζει το αίσθημα ευτυχίας;

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους οι στρατηγικές που ακολουθούν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι οι εξής: 

  • Θέλουν να είναι ευτυχισμένοι: Στρέφουν,  το βλέμμα τους προς την ευχάριστη πλευρά. Έχουν στη φύση τους την αισιοδοξία και την τάση να αντιλαμβάνονται τα πράγματα από τη θετική τους σκοπιά.
  • Επιτρέπουν στον εαυτό τους να χαρεί: Δεν έχουν το αίσθημα της μιζέριας. Αφήνονται να γελάσουν με την ψυχή τους, να απολαύσουν ένα φαγητό, να ζήσουν με όλο τους το είναι ένα ηλιοβασίλεμα.
  • Ξέρουν να δίνουν: Τα θετικά συναισθήματα ανακυκλώνονται. Δίνοντας θετικά συναισθήματα στους άλλους, παίρνουν και αυτοί με τη σειρά τους. Δεν αφήνουν, δηλαδή, τα πάντα στην τύχη αντίθετα, καθορίζουν οι ίδιοι την τύχη τους.

Είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε την ευτυχία. Εμείς έχουμε τη δύναμη. Δεν είναι κάτι που θα έρθει απ΄το μέλλον. Υπάρχει στο παρόν αρκεί να αποφασίσουμε να την δούμε. Γιατί η ευτυχία είναι στάσης ζωής!

Λένε ότι “δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία, υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας” και αυτές τις στιγμές μην τις αφήσετε να χαθούν!