Ψηφίστε το τραγούδι της ευτυχίας

Η μεγαλύτερη ψηφοφορία τραγουδιών χαράς και ευτυχίας έχει ξεκινήσει και την έχει οργανώσει ο ΟΗΕ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ευτυχίας στις 20 Μαρτίου τα Ηνωμένα Έθνη θα δώσουν στο τέλος της εβδομάδας στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τραγούδια από όλο τον κόσμο που χαρίζουν χαρά και ευτυχία.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε την Δευτέρα (16/03) και θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή (20/03) όπου θα ανακοινωθεί και η playlist των ‘χαρούμενων’ τραγουδιών.

Τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς σε αυτή την ιδιαίτερη ψηφοφορία; Θα πρέπει για ακόμα μια φορά να επιστρατεύσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι χρήστες του διαδικτύου όλου του κόσμου, καλούνται να αναρτήσουν στο twitter ή στο facebook ποιο τραγούδι τους κάνει να χαμογελούν από ευτυχία.

Στο twitter βάλετε  μετά το τραγούδι της επιλογής σας τα tags @MixRadio @un #HappySoundsLike.

Για το facebook, το πιο ασφαλές είναι να μπείτε πρώτα στη σελίδα (πατήστε εδώ) για την «παγκόσμια ημέρα χαράς» του ΟΗΕ, και να πατήσετε την επιλογή του fb.

Η playlist θα μεταδοθεί από τη διαδικτυακή μουσική υπηρεσία MixRadio την Παρασκευή, ώστε να συμπέσει με την Παγκόσμια Ημέρα της Ευτυχίας.

Στην επιτροπή που θα επιλέξει τα τραγούδια της “ευτυχίας” θα μετέχουν οι Βρετανοί συνθέτες-τραγουδιστές Εντ Σίραν και Τζέιμς Μπλαντ, ο Αμερικανός Τζον Λέτζεντ, ο Γάλλος DJ Νταβίντ Γκετά και άλλοι.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν αποκάλυψε πάντως τη δική του προτίμηση: είναι το τραγούδι Signed, Sealed, Delivered του Στίβι Γουόντερ.

«Σήμερα, χρησιμοποιούμε την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής για να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας προς τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, που υφίστανται ανθρωπιστικές κρίσεις, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή τις συνέπειες της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής» είπε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Πέρσι ο ΟΗΕ είχε καλέσει τους χρήστες του Διαδικτύου να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας χορεύοντας στους ρυθμούς του Happy του Φάρελ Ουίλιαμς.