Αντιδράσεις στο Μπάκιγχαμ για την 5η σεζόν του «The Crown»

Η πολυαναμενόμενη 5η σεζόν της σειράς The Crown έκανε πρεμιέρα στο Netflix.

Η νέα σεζόν της σειράς παρουσιάζει τη βασιλική οικογένεια να έρχεται αντιμέτωπη -ίσως- με τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα: τη δημόσια αμφισβήτηση του ρόλου της από την κοινή γνώμη της Βρετανίας τη δεκαετία του ’90.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ (Ιμέλντα Στόντον) ετοιμάζεται να συμπληρώσει 40 χρόνια στο θρόνο και θυμάται μια βασιλεία που άντεξε εννέα πρωθυπουργούς, την έλευση της μαζικής τηλεόρασης και τη δύση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Νέες δυσκολίες εμφανίζονται με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και τη μεταβίβαση της κυριαρχίας στο Χονγκ Κονγκ, να σηματοδοτούν μια ριζική αλλαγή στη διεθνή τάξη και επιφυλάσσουν εμπόδια αλλά και ευκαιρίες.

Τα προβλήματα όμως βρίσκονται προ των πυλών.

Ο πρίγκιπας Κάρολος (Ντόμινικ Γουέστ) πιέζει τη μητέρα του να του επιτρέψει να πάρει διαζύγιο από την Νταϊάνα (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι), γεγονός που προκαλεί μια συνταγματική κρίση για τη μοναρχία.

Φήμες κυκλοφορούν, καθώς είναι εμφανές ότι το αντρόγυνο ζει πλέον χωριστά, ενώ, με τη δριμύτερη κριτική των ΜΜΕ, η Νταϊάνα αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο της δικής της ιστορίας και παραβιάζει το οικογενειακό πρωτόκολλο.

Οι εντάσεις αναμένεται να κορυφωθούν με την εμφάνιση του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ (Σαλίμ Ντάου), ο οποίος αποζητά τη βασιλική αποδοχή και θέλει να αξιοποιήσει τα πλούτη και τη δύναμή του.

Πάντως αρκετά δημοσιεύματα στη Βρετανία υποστηρίζουν ότι ο τρόπος που παρουσιάζεται η βασιλική οικογένεια στη σειρά έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο Μπάκιγχαμ.

Η συζήτηση αναλώνεται στο αν το The Crown παρουσιάζει φανταστικά γεγονότα ή προσπαθεί να περιγράψει τα πραγματικά.

Το Netflix χαρακτήρισε τη σειρά ως «δραματοποιημένη», με τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ και την ηθοποιό Τζούντι Ντέντς, να αμφισβητούν την ακρίβεια παρουσίασης των γεγονότων στη ζωή της βασιλικής οικογένειας.