Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι Λορέτα Λιν

Η Λορέτα Λιν σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή, με την είδηση του θανάτου της να ανακοινώνεται από την οικογένειά της. 

Η τραγουδίστρια και στιχουργός Λορέτα Λιν, η οποία μεγαλούργησε στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή σε ηλικία 90 ετών. Ξεκίνησε το 1966 με  το Don’t Come Home a Drinkin’ (With Lovin’ on Your Mind) και στη συνέχεια βρέθηκε 16 φορές στην κορυφή των αμερικανικών country charts.

Η Λορέτα Λιν έχτισε τη φήμη μιας φεμινίστριας που ήταν αρκετά τολμηρή και περνούσε μηνύματα μέσα από τα τραγούδια της. Στο «Rated X» τραγουδούσε για τις ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών, ενώ το τραγούδι «The Pill» ήταν αφιερωμένο στο αντισυλληπτικό χάπι και τη σεξουαλική ελευθερία που έδινε στις γυναίκες. Η ίδια παντρεύτηκε το 1948, σε ηλικία 15 ετών, και απέκτησε συνολικά 6 παιδιά.

Ήταν υποψήφια για 18 βραβεία Grammy, κερδίζοντας τρία, ενώ ηχογράφησε συνολικά 60 άλμπουμ. Μεταξύ άλλων το 2003 τιμήθηκε στο Κέντρο Κένεντι για τη συνεισφορά της στον αμερικανικό πολιτισμό και το 2013 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα της απένειμε το Μετάλλιο της Ελευθερίας.

«Η πολύτιμη μαμά μας, Λορέτα Λιν, πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί, 4 Οκτωβρίου, στον ύπνο της στο σπίτι στο αγαπημένο της ράντσο στο Hurricane Mills», ανέφερε η οικογένεια σε δήλωσή της.