Σταμάτης Σπανουδάκης: Καθηλωτική η συναυλία «Για τη Σμύρνη» στο Ηρώδειο - Το δάκρυ του ελληνισμού

«Υπόσχομαι να είμαι παρών, αναμένοντας τη μαγεία που συντελείται, όταν ήχος και ακροατής, με ένα δάκρυ, ενώνονται» είπε πριν τη μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο ο Σταμάτης Σπανουδάκης και υλοποίησε στο έπακρο τη δέσμευσή του.

Η συναυλία «Για τη Σμύρνη» αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη συμπλήρωση της Μικρασιατικής καταστροφής μάγεψε το κοινό στο κατάμεστο Ηρώδειο. Όσοι τυχεροί πρόλαβαν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους μίλησαν για μια μυσταγωγική μουσική παράσταση.

Ο διακεκριμένος συνθέτης, έχοντας δίπλα του τους επί σειρά ετών συνεργάτες του, παρουσίασε επιλεκτικά αποσπάσματα από το σύνολο του πλούσιου έργου του, μαγεύοντας τους θεατές, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές, γνωστοί επιχειρηματίες και ξεχωριστοί καλλιτέχνες.

«22 η Σμύρνη, 22 η φετινή χρονιά και 22 χρόνια από την κυκλοφορία του δίσκου μου »Για την Σμύρνη». Αριθμοί που ίσως και να μην σημαίνουν τίποτε. Ίσως και να σημαίνουν πολλά. Νοήματα και έννοιες που μια ζωή, όπως συμβαίνει και με τη μουσική, ανιχνεύουμε χωρίς ποτέ να τα αγγίζουμε πραγματικά» προλόγιζε τη συναυλία του ο Σταμάτης Σπανουδάκης, την οποία όσοι παρακολούθησαν βεβαίωναν ότι τουλάχιστον τη μαγεία την άγγιξαν.

Οι εξαιρετικοί μουσικοί της ορχήστρας:

Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί)
Έφη Ζαϊτίδου (κανονάκι)
Έλενα Κisieleva (Βιολί)
Δημήτρης Κοτταρίδης (βιολοντσέλο)
Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο)
Μαρίνος Τριανταφυλλίδης (πλήκτρα)
Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο)
Πάνος Κατσικιώτης (ντραμς)
Τάκης Βασιλείου (κρουστά)

Στη συναυλία συμμετείχαν η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», χάλκινα πνευστά και η πολυμελής μικτή χορωδία «Μελωδοί», με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα.

Η συναυλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγκεκριμένα για τα Κέντρα Ενοριακής Αγάπης – Συσσίτια Ενοριών Αθήνας, τα οποία λειτουργούν στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής παρέχοντας σε καθημερινή βάση μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.