Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Κώστα Καζάκο

Στον Περισσό πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αποχαιρετισμού του Κώστα Καζάκου, με συγγενείς και φίλους να δίνουν το παρών στην πολιτική κηδεία του ηθοποιού. 

Ο Κώστας Καζάκος έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 87 ετών, έπειτα από νοσηλεία μερικών εβδομάδων στον Ευαγγελισμό, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Επιθυμία του ήταν να δωρίσει το σώμα του στην Ιατρική σχολή.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Περισσό εκτός από τους συγγενείς του και τους φίλους του, παρόντες ήταν και πολιτικά στελέχη όπως ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και η προκάτοχός του, Αλέκα Παπαρήγα.

Η αποχαιρετιστήρια τελετή ξεκίνησε με την φωνή του Κώστα Καζάκου, να αφηγείται τη γνωριμία του με τον Νίκο Καββαδία και στη συνέχεια να απαγγέλλει το ποίημα του Καββαδία, «Mal du depart» (Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής…).

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία, εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε από την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ξεκινώντας σημείωσε με συγκίνηση: «Με βαθιά θλίψη, Κώστα, σε αποχαιρετά η ΚΕ, τα μέλη, οι φίλοι του κόμματος, ο λαϊκός κόσμος που τον αγάπησες πολύ. Σε αποχαιρετάμε ως τον σπουδαίο κομμουνιστή καλλιτέχνη, τον αγαπημένο, τον πολύτιμο σύντροφό μας στα μικρά και τα μεγάλα, στα εύκολα και τα δύσκολα, στις χαρές και τις πίκρες της ζωής και του αγώνα».