Αποχαιρετισμός στον Διαγόρα Χρονόπουλο

Με τον δικό του τρόπο και “με απέραντη θλίψη” αποχαιρετά τον σημαντικό άνθρωπο του Θεάτρου Διαγόρα Χρονόπουλο, το Θέατρο Τέχνης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνεται η ιδιαίτερη σχέση του εκλιπόντα με το Θέατρο Τέχνης, οι συντελεστές του οποίου θα τον αποχαιρετίσουν, με μια εκδήλωση, ανοικτή στο κοινό, την Δευτέρα 16 Μαρτίου στις  6.30μ.μ. στο Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5).

Η ανακοίνωση:

“Το Θέατρο Τέχνης με απέραντη θλίψη αποχαιρετά τον αγαπημένο δάσκαλο, σκηνοθέτη, διευθυντή Διαγόρα Χρονόπουλο, που έφυγε σήμερα από κοντά μας, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Διαγόρας Χρονόπουλος ξεκίνησε την καλλιτεχνική πορεία του ως μαθητής του Θεάτρου Τέχνης. Μετά από μια πολυετή, σημαντική διαδρομή στο χώρο του πολιτισμού, τον οποίο υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία τόσο καλλιτεχνικά όσο και διοικητικά, επέστρεψε το 2004 στο “σπίτι του” και το στήριξε με όλες  του τις δυνάμεις μέχρι το τέλος της ζωής του. Ανέλαβε τα ηνία του Θεάτρου Τέχνης ύστερα από πρόσκληση του Γιώργου Λαζάνη σε μια εξαιρετικά δύσκολη για το Θέατρο εποχή. Τα δέκα χρόνια που διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής, κατάφερε με μεγάλο πείσμα και αφοσίωση να κρατήσει το Θέατρο Τέχνης ζωντανό και ανοιχτό στους καλλιτέχνες. Μέχρι σήμερα ήταν διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης.  Δυναμισμός, πάθος, έμπνευση και αληθινή αγάπη για τη νέα γενιά ήταν χαρακτηριστικά της ισχυρής προσωπικότητάς του που θα αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στο Θέατρο Τέχνης αλλά και σε όλο το χώρο του πολιτισμού.

Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 12.00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Εμείς οι φίλοι, συνεργάτες αλλά και οι μαθητές του, επιθυμούμε να τον αποχαιρετήσουμε και στο θέατρο, το φυσικό του χώρο.

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στις  6.30μ.μ. στο Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5) θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές της δραματικής σχολής που τόσο αγαπούσε, εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.”