Ο κόσμος γύρισε ανάποδα

«Τετάρτη 04:45» είναι ο τίτλος της ταινίας του Αλέξη Αλεξίου με πρωταγωνιστή τον Στέλιο Μάινα, η οποία διαγωνίζεται στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.

Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ, με πρωταγωνιστή τον Στέλιο Μάινα, ίσως στον πιο απρόσμενο ρόλο της κινηματογραφικής του καριέρας.

Πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της, στο νεοϋορκέζικο Φεστιβάλ (15-26 Απριλίου), η ταινία κάνει έξοδο στις ελληνικές αίθουσες την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Μαρτίου.

«Ο κόσμος γύρισε ανάποδα, κι εγώ θα γυρίσω ανάποδα μαζί του» λέει ο ήρωας της ταινίας Στέλιος Δημητρακόπουλος (Στέλιος Μάινας), καθώς εξαναγκάζεται να βυθιστεί όλο και περισσότερο στη σκοτεινή πλευρά της Αθήνας και ταυτόχρονα κρατά αποστάσεις από τον υπόκοσμο.

Ο χρόνος για τον Στέλιο Δημητρακόπουλο μετρά αντίστροφα, από την αρχή της ταινίας και μέχρι να αδειάσει η κλεψύδρα, «ο απογοητευμένος νεοέλληνας που η φιλοδοξία και τα μεγάλα του όνειρα τον οδηγούν στην καταστροφή, επιχειρεί να δώσει λύση με μια βίαιη κάθαρση» σημειώνει ο σκηνοθέτης Αλέξης Αλεξίου, που υπογράφει και το σενάριο. Ξεκίνησε τη συγγραφή του το 2008, αμέσως μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, «Ιστορία 58». Ποιες ήταν οι προθέσεις του για την «Τετάρτη 0.4:45»; «Σαφώς ήθελα να γυρίσω μια ταινία είδους, ένα νουάρ, ένα “γκαγκστερικό δράμα”, είδος που δεν έχει ευδοκιμήσει ιδιαίτερα στην Ελλάδα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης.