Έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Ηλιοπούλου: Ένας τόπος ουτοπικός

Τα έργα και οι ημέρες της Ειρήνης Ηλιοπούλου εξελίσσονται στους ουτοπικούς τόπους της ζωγραφικής και οι είκοσι ατομικές εκθέσεις που έχει δείξει μέχρι τώρα είναι το ημερολόγιο των ταξιδιών της. Κάθε έκθεση και μια εξερεύνηση του αγνώστου, του αθέατου, του αναπάντεχου, μια άλλη, ευαίσθητη και φιλοσοφημένη, ματιά στα γνωστά, τα παραδομένα και τα κεκτημένα.

Η ίδια η ζωγράφος γράφει στο σημείωμά της στον κατάλογο της έκθεσης: «Ο όμορφος τόπος της επιθυμίας μου, είναι τόπος ουτοπικός. Η ουτοπική επιθυμία για γνώση αυτού που δεν είναι ακόμα γνωστό, είναι ο άξονας και ο λόγος που ζωγραφίζω».

Και σε αυτή την έκθεση, που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στην Γκαλερί Σκουφά, παρουσιάζονται 23 πρόσφατα τοπία, λάδια και ακουαρέλες μεγάλων διαστάσεων, καθώς και τριάντα πέντε μικρές ακουαρέλες από τα σημειωματάρια της ζωγράφου, έργα που εκπληρώνουν ένα νέο ζωγραφικό στοίχημα, μέσα μια καινοφανή εικαστική ατμόσφαιρα.

Ο Νίκος Γ. Μαστροπαύλος γράφει στο κείμενο που συνοδεύει τα έργα στον κατάλογο της έκθεσης:

«Και το σπουδαίο στην τέχνη της Ειρήνης, είναι ότι το κερδισμένο στοίχημα δεν πλουτίζει, μόνο τον δημιουργό και τον περιορισμένο κύκλο των ειδικών γύρω από την εικαστική έκφραση, αλλά και τη ζωγραφική εμπειρία όλων των θεατών. Η Ειρήνη έχει ιδιαίτερη, αποκλειστικά δική της, καλλιτεχνική προσωπικότητα, αλλά η ζωγραφική της μας αφορά όλους. Τα έργα της μπορούν να γίνουν και δικά μας. Ο διαφωτισμός των μυστήριων της ζωγραφικής, ως διά μαγείας, μπορεί να προσφέρει και δική μας, αισθητική, ικανοποίηση».

info

Η έκθεση της Ειρήνης Ηλιοπούλου «Τόποι επιθυμίας» θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου 2021.
Άνοιγμα έκθεσης: Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, 18:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης : 18 Νοεμβρίου – 12 Δεκεμβρίου 2021