Στο Ηρώδειο Μπακογιάννης και Ιμάμογλου για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις» (Εικόνες)

Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις».

Κατά την άφιξή τους, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε στον κ. Ιμάμογλου πληροφορίες για τον χώρο του αρχαίου θεάτρου και την παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστεί η Μόνικα Μπελούτσι, υποδυόμενη την Μαρία Κάλλας.

Η ερμηνεία της κ. Μπελούτσι βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ -σκηνοθέτη της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas» – στο οποίο συγκέντρωσε περισσότερα από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Ελληνιδας ντίβας της όπερας, γραμμένα από την Κάλλας στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

5381236

Οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, κατά την άφιξη τους, χαιρέτισαν την σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαϊτη, ενώ ο κ. Μπακογιάννης συνοδευόταν από την σύζυγό του, Σία Κοσιώνη.

5381239

5381228

Την Μόνικα Μπελούτσι πλαισίωσε μουσικά η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου.

24713998