Στην Ελλάδα η Μόνικα Μπελούτσι - Οι πρώτες δηλώσεις για την παράσταση στο Ηρώδειο (Εικόνες)

Στη χώρα μας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Μόνικα Μπελούτσι, η οποία θα υποδυθεί την Μαρία Κάλλας στο έργο «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Η διάσημη ηθοποιός θα απαγγείλει τις επιστολές της ντίβας της όπερας, ενώ θα την συνοδεύει το αυθεντικό πιάνο της, το οποίο ήταν δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» βασίζεται στην σχετική έκδοση με τα αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Τη Μόνικα Μπελούτσι θα πλαισιώσουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου και η ίδια υπόσχεται ότι θα μας ταξιδέψει σε όλη τη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας-από την παιδική ηλικία στη Νέα Υόρκη έως την εποχή του μεγάλου της έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση που, όπως δηλώνει «ήταν αυτός που τελικά την καθόρισε και την εξόντωσε».

5379258

«Είμαι συγκινημένη που βρίσκομαι εδώ. Αγαπώ την χώρα σας, το ξέρετε αυτό. Θα είναι τρία πολύ έντονα βράδια» είπε η ηθοποιός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τον ρόλο της ως Μαρία Κάλλας στην παράσταση το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Aθήνας.

5379163

«Και για εμένα την ίδια θα είναι κάτι εντελώς καινούργιο. Όπως έχω ξαναπεί, όταν ο Τομ Βολφ μου πρότεινε τον ρόλο, στην αρχή τρομοκρατήθηκα αλλά δεν μπορούσα να αρνηθώ. Η σχέση με το κοινό στο θέατρο είναι εντελώς διαφορετική συγκριτικά με τον κινηματογράφο. Eίναι άμεση. Και αυτό ακριβώς μου συνέβη κι εμένα όταν διάβασα τα γράμματα της Μαρίας Κάλλας. Είναι γεμάτα συναίσθημα.

Οπότε είπα το ναι. Έχουμε παίξει την παράσταση στην Ιταλία και την Γαλλία και τώρα είμαστε εδώ στην Αθήνα. Και μας περιμένουν και άλλες χώρες στη συνέχεια.», προσέθεσε.

Αναφερόμενη στα κοινά της σημεία με τη ντίβα της όπερας η Μόνικα Μπελούτσι σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αυτό που με συγκίνησε περισσότερο μελετώντας τη Μαρία Κάλλας ήταν οι δυο διαφορετικές προσωπικότητες. Aπό τη μια η ντίβα και από άλλη μια γυναίκα με απλή καρδιά. Στο έργο εστιάζουμε περισσότερο στη Μαρία παρά στην Κάλλας. Πολλοί λένε ότι η Μαρία Kάλλας έζησε μια τραγική ζωή αλλά εγώ θα έλεγα ότι έζησε μια γενναία ζωή γιατί είχε το κουράγιο να ακολουθήσει αυτό που πρόσταξε η καρδιά της. Ίσως γι’ αυτό ο Τομ Βολφ σκέφτηκε εμένα για τον ρόλο. Για το μεσογειακό ταπεραμέντο και επειδή η Μαρία Κάλλας έκανε καριέρα σε διαφορετικές χώρες.

5379239__1_

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, μετά ήρθε εδώ στην Ελλάδα, στη συνέχεια η καριέρα της εξαπλώθηκε στην Ιταλία και στο Παρίσι. Kατά μία έννοια ήταν μια μετανάστης σε όλα τα μέρη που έζησε. Nομίζω σε αυτό ταυτιζόμαστε. Πιστεύω επίσης ότι είναι μια μοντέρνα φιγούρα που εμπνέει ακόμα και σήμερα γιατί πάλεψε για την ελευθερία της. Χώρισε την εποχή που στην Ιταλία τα διαζύγια ήταν απαγορευτικά και πραγματικά πιστεύω ότι ήταν μια πολύ δυναμική προσωπικότητα. Πρέπει να ευχαριστούμε την Μαρία Kάλλας για πολλά πράγματα…».