Λουλούδια & μηνύματα αγάπης στην οικία Θεοδωράκη στον Γαλατά, Χανίων (Εικόνες)

Με ένα λουλούδι στο χέρι δεκάδες άτομα σπεύδουν από το πρωί στην οικία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανιών, η οποία πλέον θα λειτουργεί ως μουσείο.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-09/spiti-mikis-theodorakis-galatas.jpg.webp?itok=hEHJ7J0f

Η σορός του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη έφτασε πρωί στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να ταφεί δίπλα στον πατέρα και στον αδερφό του, ακριβώς όπως το  επιθυμούσε ο ίδιος.

Πνιγμένο» στα λουλούδια και την αγάπη του κόσμου το σπίτι του στον Γαλατά  Χανίων (ΦΩΤΟ) | 902 Mobile

 

«Ένα το χελιδόνι και η άνοιξη ακριβής», γράφει ένα από τα σημειώματα που έχουν τοποθετηθεί έξω από το σπίτι του οικουμενικού Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έφυγε από την ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών.

Μίκης Θεοδωράκης – Σημειώματα και λουλούδια στο σπίτι του στον Γαλατά Χανίων  - ΤΑ ΝΕΑ

«Περιμένω από νωρίς το πρωί, για να αποχαιρετήσω τον Μίκη, τον δικό μας Μίκη, που μας δίδαξε πολλά με τη στάση ζωής του και τη μουσική του που έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου», δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Γιώργος που κατάγεται, όπως και ο Μίκης Θεοδωράκης, από τον Γαλατά.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-09/eikona-mikis-theodorakis.jpg.webp?itok=2QuMZk0t

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί για τη γενιά μας φάρο έμπνευσης, διδαχθήκαμε από αυτόν, τον Ουρανό -Μίκη, όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο αείμνηστος ιεράρχης μας Ειρηναίος Γαλανάκης», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Χάρης.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-09/mikis-theodorakis-eksw.jpg.webp?itok=MomP-R2_

 

Το πατρογονικό σπίτι του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη στο χωριό Γαλατάς Χανίων, επισκέφθηκαν μαζί, το πρωί της Πέμπτης, πριν από την κηδεία και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με την προκάτοχό στη θέση αυτή, Αλέκα Παπαρήγα.

 

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ