Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Μίλβα (Video)

Πέθανε την Παρασκευή  23 Απριλίου σε ηλικία 81 ετών η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, γνωστή στο κοινό ως Μίλβα, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την οικογένειά της.

Η θρυλική ταλαντούχα και πανέμορφη Μίλβα, που ήταν άρρωστη εδώ και χρόνια, πέθανε την Παρασκευή το βράδυ στο Μιλάνο, όπως ανακοίνωσε συντετριμμένη η οικογένειά της στο ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Η κοκκινομάλλα Μίλβα, είχε ερμηνεύσει μοναδικά, μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του ’60 και του ’70, ενώ τα εντυπωσιακά, κόκκινα μαλλιά της ήταν αναγνωρίσιμα πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας της. Στην Ελλάδα είχε αγαπηθεί ιδιαίτερα και μέσα από τη συνεργασία της με τον αείμνηστο Θάνο Μικρούτσικο:

H Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου στο χωριό Γκόρο της επαρχίας Εμίλια – Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία.

Έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961 και στη συνέχεια διέγραψε λαμπρή καριέρα στο ιταλικό τραγούδι.

“Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο έντονες ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε ολόκληρες γενιές. Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνις που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές”, σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Η ίδια αποκάλυψε πως η μητέρα της ήταν άρρωστη εδώ και καιρό.

Η ερμηνεύτρια έβαλε την υπογραφή της σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του ’60 και του ’70.

Η τραγουδίστρια με τα κόκκινα μαλλιά, που ήταν ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα, είχε αγαπηθεί ιδιαίτερα και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά από τη συνεργασία της με τον Θάνο Μικρούτσικο.

«Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο γνωστές ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε γενιές ολόκληρες. Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνης που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση, με αναφορά στις συνεργασίες της με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως τους Βαγγέλη Παπαθανασίου, Ένιο Μορικόνε, Φράνκο Μπατιάτο και Τζόρτζιο Στρέλερ.

Το 2010 η ίδια είχε γράψει:

«Μετά από πενήντα χρόνια αδιάκοπης δραστηριότητας, χιλιάδες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις τουλάχιστον στο μισό πλανήτη, εκατό δίσκους σε επτά διαφορετικές γλώσσες, αποφάσισα να βάλω μια τελεία στην καριέρα μου».

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, με την υπέροχη φωνή της, ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια της ιταλικής μουσικής, μαζί με την Μίνα και την Ορνέλα Βανόνι.

Ταλέντο του κινηματογράφου, της ελαφριάς μουσικής (με έντεκα συμμετοχές στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο) και του θεάτρου, η Ιταλία ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την Μίλβα με τον δέοντα σεβασμό.