Ο Σπ. Μπιμπίλας αποφάσισε να αποχωρήσει από την προεδρία του ΣΕΗ-Ποιοι οι λόγοι

Ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας αναμφίβολα αποτελεί το πρόσωπο των τελευταίων ημερών, καθώς από την πρώτη κιόλας στιγμή διαχειρίστηκε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία τις δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση και λεκτική-σωματική βία στον χώρο του θεάτρου.

Ο ίδιος, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε  στην απόφασή του να μην συνεχίσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Κατόπιν μιας ιδιαίτερα ταραγμένης για τον χώρο του θεάτρου περίοδο, δεδομένων των καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές, δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να τελειώσει η περίοδος που είμαι πρόεδρος και να φύγω να πάω διακοπές. Θα είμαι πρόεδρος άλλο ενάμιση χρόνο, μετά τελειώνει η θητεία μου και δεν ξαναβάζω ποτέ, παρά μόνο για το ΤΑΣΕΗ, όχι για το ΣΕΗ».

«Θα μπουν νέοι άνθρωποι, εγώ απλώς βοήθησα. Θα είμαι 67 χρονών όταν θα φύγω. Έχω άλλα πράγματα, θα πρέπει να γράψω τα βιβλία μου, έχω να ετοιμάσω το λεύκωμα… Θέλω να τ’ αφήσω πίσω μου, όπως και καλή αύρα», διευκρίνισε ο κ. Μπιμπίλας σε σχέση με τον λόγο που τον οδήγησε στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.