Η ΕΡΤ παύει τον Πέτρο Φιλιππίδη από τη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

Η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως κόβει τον Πέτρο Φιλιππίδη από τη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, η οποία θα συνεχιστεί κανονικά.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», η ΕΡΤ διευκρινίζει πως ουδέποτε ετέθη ζήτημα διακοπής της σειράς στην οποία μετέχουν δεκάδες ηθοποιοί και τεχνικοί και παρακολουθούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Λόγω, ωστόσο, της αυτονόητης ευαισθησίας που οφείλει να επιδεικνύει η Δημόσια Τηλεόραση, ο ηθοποιός για τον οποίο έχουν υποβληθεί επώνυμες καταγγελίες προς έλεγχο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, από σήμερα δεν θα μετέχει πλέον στα γυρίσματα της σειράς.

Υπενθυμίζεται ότι με καταγγελία τους στον ΣΕΗ η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό.

Οι πληροφορίες για διακοπή της συνεργασίας της ΕΡΤ με τον Πέτρο Φιλιππίδη κυκλοφορούσαν από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα. Μετά τις σοβαρές καταγγελίες που κατατέθηκαν κατά του ηθοποιού στο ΣΕΗ η συνέχιση της συνεργασίας της κρατικής τηλεόρασης με τον καταγγελόμενο ήταν αδύνατη.

Η εφημερίδα Τα Νέα ανέφερε σήμερα ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης θα παραιτούνταν, ωστόσο η ΕΡΤ ήταν εκείνη που έκοψε τον ηθοποιό από το καστ, παύοντάς τον από σήμερα κιόλας.

Αυτό που μένει τώρα να επιλυθεί είναι αν οι συντελεστές της πολύ πετυχημένης σειράς «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» θα προχωρήσουν σε αντικατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη ή θα αναπροσαρμόσουν το σενάριο και με έξυπνο τρόπο σεναριακά θα βγάλουν εκτός σεναρίου τον ρόλο που ενσάρκωνε ο καταγγελόμενος ηθοποιός.

Τέλος στη συνεργασία και με την Digea

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα επίσης με «Τα Νέα», ήδη πρόωρο τέλος μπήκε στη συνεργασία του εν λόγω πρωταγωνιστή με την Digea. Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν το πρόσωπο της καμπάνιας που θα αποτελούνταν από μια σειρά σποτ.

Το πρώτο σποτ που έπαιζε εδώ και λίγο καιρό στην TV αποσύρθηκε νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ για τα επόμενα σποτ, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, αναζητείται νέο πρόσωπο.

Η εισαγωγή Φιλιππίδη στο νοσοκομείο

Να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα με συμπτώματα εγκεφαλικού, από όπου πήρε εξιτήριο το περασμένο Σάββατο.

Ορισμένες πληροφορίες ανέφεραν ότι προ της εισαγωγής του αφενός υπήρχε ένταση λόγω των φημών περί επερχόμενης καταγγελίας (ο ίδιος είχε στείλει μάλιστα προληπτικό εξώδικο στα ΜΜΕ να μην αναφέρουν το όνομά του σε υποθέσεις για τις οποίες δεν είχε γνώση, μια κίνηση που θεωρήθηκε από πολλούς ως αυτογκόλ και σίγουρα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, με το όνομά του και την εν λόγω κίνηση, να τρολλάρεται και να αναπαράγεται στα social media), αφετέρου ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη ένταση στα γυρίσματα του σίριαλ της ΕΡΤ με συνάδελφό του, μία πληροφορία που δεν έχει πάντως επιβεβαιωθεί.