Φτωχότερη η μουσική σκηνή: Έφυγε ο «Μεγάλος Ερωτικός» ερμηνευτής, Δημήτρης Ψαριανός

Σε πένθος βυθίστηκε η ελληνική μουσική σκηνή με την είδηση του θανάτου του Δημήτρη Ψαριανού, αργά τη νύχτα της Δευτέρας. Ο γνωστός τραγουδοποιός και ερμηνευτής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Πέθανε ο Δημήτρης Ψαριανός | mononews

Ο αγαπημένος ερμηνευτής του Μεγάλου Ερωτικού, είχε γεννηθεί στην Πρέβεζα στις 29 Δεκεμβρίου του 1948 και ζούσε στην Αθήνα. Άνθρωπος χαμηλών τόνων και υψηλής ποιότητας, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από οικείους, αλλά και ανθρώπους που αγάπησαν την φωνή και τα τραγούδια του, γνωρίζοντας τον μέσα από αυτά.
ΜουσικόVLOG: Δημήτρης Ψαριανός

Σπούδασε τραγούδι και κιθάρα. Το 1972 ο Δημήτρης Ψαριανός ερμήνευσε τα τραγούδια του «Μεγάλου Ερωτικού» του Μάνου Χατζιδάκι μαζί με την Φλέρη Νταντωνάκη.

Το 1980 ερμήνευσε τον κύκλο τραγουδιών «Τα ερωτικά» σε μουσική του Χρήστου Γκάρτζου και ποίηση Πάμπλο Νερούδα και σε ελεύθερη απόδοση Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Με τη βαθιά βελούδινη φωνή του, με το αιώνια νεανικό στίγμα, ερμήνευσε μοναδικά διαχρονικά τραγούδια, που αγαπήσαμε και θα αγαπάμε για πάντα.

Σεμνός και σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος, ο Δημήτρης Ψαριανός, ένας πρίγκιπας της ελληνικής μουσικής σκηνής, υπήρξε παντρεμένος με την Λίτσα Ολλανδέζου, μία γυναίκα με την οποία παρέμειναν αγαπημένοι φίλοι και πραγματική οικογένεια, ακόμη και μετά τον χωρισμό τους και έχουν έναν γιο τον Μάριο Ψαριανό, που θυμίζει σε πολλά τον πατέρα του, έχοντας κληρονομήσει το ταλέντο, τη σεμνότητα και το αλάνθαστο μουσικό κριτήριο, ενώ  ακολουθεί επίσης μουσικούς δρόμους.

Ο αξέχαστος ερμηνευτής που έφυγε στα 72 του χρόνια, ταλαιπωρημένος αρκετά από ζητήματα υγείας, αλλά γαλήνιος, γενναίος και αξιοπρεπής, συνήθιζε να κλείνει πάντα τις εμφανίσεις του, με ένα πολύ αγαπημένο ερωτικό τραγούδι. Έτσι κάπως σαν υπόσχεση…

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικός Δημήτρης Ψαριανός

Ο Δημήτρης Ψαριανός σε ένα ταξίδι στο όνειρο…

Πέθανε ο τραγουδιστής Δημήτρης Ψαριανός - Ελλάδα - Νέα Κρήτη

 

Με αυτό το ίδιο τραγούδι και με ένα μεγάλο χειροκρότημα, τον αποχαιρετούμε…