"Ζωντανό" αφιέρωμα και ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Ξυλούρη

ξυλουρηςΤο βραβευμένο ντοκιμαντέρ ‘Μια Οικογενειακή Υπόθεση’ ξεκινά να προβάλλεται από τις 19 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ, και ειδικά για σήμερα, πρώτη μέρα προβολής,  το ντοκιμαντέρ  συμπληρώνεται με ένα μοναδικό ζωντανό αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη από τη γνωστή κρητικιά λυράρισα Γεωργία Νταγάκη.

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις κινηματογραφικές προβολές των 20.00 και 22.00 και θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν οι θεατές και των δύο προβολών.

Σημειώνεται ότι το ντοκιμαντέρ ‘Μία Οικογενειακή Υπόθεση’, που προβάλλεται από τις αρχές του χρόνου στις ελληνικές αίθουσες, απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ FIPA στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας, στην κατηγορία «Μουσική και Θέαμα».

Είναι μια παραγωγή της Anemon, σε συμπαραγωγή με το  Ελληνικό Κέντρο Kινηματογράφου, τον ΟΤΕ TV, το ABCTV και τη ΝΕΡΙΤ και με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA της ΕΕ.

Η ταινία ακολουθεί τρεις γενιές της οικογένεια Ξυλούρη που κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της Κρήτης και τη μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο. Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη), τα τρία παιδιά του που σπουδάζουν στη Μελβούρνη και τον πατέρα του, τον φημισμένο λυράρη Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια μέσα από επαγγελματικές προκλήσεις και δύσκολες προσωπικές αποφάσεις και καταγράφει τη ζωή τους για διάστημα δύο ετών.

Στον κινηματογράφο Τριανόν, το κοινό μπορεί να προμηθευτεί και το μοναδικό soundtrack«Μια Οικογενειακή Υπόθεση», μία συλλογή από live εκτελέσεις και πρωτότυπες ηχογραφήσεις του Ψαραντώνη, του Ψαρογιώργη και της οικογένειάς του, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ.

Τιμή ενιαίου εισιτηρίου: 7 ευρώ

Πληροφορίες:

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΡΙΑΝΟΝ

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια).

Τηλ. 210 8215469

www.trianon.gr