Υπουργείο Πολιτισμού: Χωρίς άδεια η διαφήμιση του Σάκη Ρουβά στο Ηρώδειο

Tο υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση, μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε η ανάρτηση φωτογραφίας στα social media του τραγουδιστή, Σάκη Ρουβά, στην οποία ο ίδιος φαίνεται να έχει παρκάρει τζιπ γνωστής εταιρείας μπροστά στο Ηρώδειο.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο -μεταξύ άλλων- επισημαίνει ότι «Η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ

«Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε με αφορμή τις μεγάλες διαστάσεις που έλαβε το ζήτημα στα social media, ύστερα από τη σχετική ανάρτηση του Σάκη Ρουβά. Μετά από λίγες ώρες, λόγω αρκετών επικριτικών σχολίων για την κίνηση του τραγουδιστή, η επίμαχη φωτογραφία «κατέβηκε» από τα social media του.

Η ανάρτηση του Σάκη Ρουβά