«Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα»: Η μεγάλη ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου εγκαταλείπει το τραγούδι (Video)

Την απόφαση να εγκαταλείψει το τραγούδι, ανακοίνωσε με γενναιότητα και συγκίνηση η σπουδαία ελληνίδα ερμηνεύτρια, η πολύ αγαπημένη όλων μας, Χάρις Αλεξίου, και το έκανε σε μία εξομολόγηση στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας,  λίγο μετά από την κυκλοφορία του δίσκου της με «Τα τραγούδια της ξενιτιάς», ο οποίος όμως, επέλεξε να είναι ο τελευταίος. 

Η Χάρις Αλεξίου εγκαταλείπει το τραγούδι

«Έχω απομακρυνθεί από τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δε μπορώ να το κάνω καλά… Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά.

Ακούστε ένα από τα Τραγούδια της Ξενιτιάς…

Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δε με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό….», είπε μιλώντας στο Δεύτερο Πρόγραμμα, της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

«Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα»…

«Το Χειρόγραφο ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα. Υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους Βράχους του είπα “δεν τραγουδάω Θάνο μου αλλά θα είμαι εκεί για σένα”, είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια και δύναμη η σπουδαία μας καλλιτέχνης…

Πήρα λίγο θάρρος και μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο στον Ζαμπέτα. Εκεί πήρα την οριστική απόφαση. Είπα “δε σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα», ανέφερε συγκινημένη.

«Ό,τι αγαπούσα τ’ αποθέωνα… Αρκεί να ήσουνα εκεί»…

Χαρούλα, σ’ Ευχαριστούμε…

«Δεν γράφω τραγούδια πια. Όταν γράφω μου βγαίνει να το τραγουδήσω, οπότε τι να γράψω τώρα;»…

«Μπορεί κι εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα ότι δεν αποδίδω πια όπως παλιά να της… έσκαψα λίγο παραπάνω το έδαφος, ανέφερε. Είπα “μην είσαι τώρα ένα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα”. Δεν γράφω τραγούδια πια. Όταν γράφω μου βγαίνει να το τραγουδήσω, οπότε τι να γράψω τώρα;», είπε μεταξύ άλλων η Χάρις Αλεξίου.