Ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι – Ισχυρή σύσταση για χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Περισσότεροι από 200 υπαίθριοι και ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι ανά την επικράτεια ανοίγουν ξανά σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 και «μας υποδέχονται ξανά», όπως προαναγγέλλει και το σποτ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο αρχιαολογικός χώρος της Ακρόπολης, η Αρχαία Αγορά, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, η Δωδώνη, το Ασκληπιείο Επιδαύρου και πολλές δεκάδες παγκοσμίως γνωστοί αρχαιολογικοί χώροι είναι επισκέψιμοι, σηματοδοτώντας έτσι ένα πρώτο βήμα για την «επανέναρξη» των πολιτιστικών υποδομών μετά το lockdown που επέβαλε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν με διευρυμένο θερινό ωράριο (8 το πρωί με 8 το βράδυ) και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Our Athens... Μία φωτογραφία για την Αθήνα: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ...

Ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ισχυρή σύσταση υπάρχει για τη χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο υφίσταται σε 11 χώρους. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, «την Παρασκευή το Δ.Σ. του ΤΑΠ ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. για να προχωρήσει το έργο της επέκτασης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και σε άλλους χώρους με επισκεψιμότητα ικανή να δικαιολογήσει μια τέτοια επένδυση», ενώ ορίζει το όριο αυτό σε «πάνω από 20.000 επισκέπτες».

Στόχος είναι να καλυφθεί το 95% της κίνησης», κάτι που μεταφράζεται σε «περίπου 80 αρχαιολογικούς χώρους. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, θα προηγηθεί βεβαίως οικονομοτεχνική μελέτη και θα αναζητηθεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο project.