«Το μήλο των παραμυθιών» & «Η κυρία Σκιάχτρω»: Δύο εξαιρετικά παραμύθια, της Αναστασίας Λιάπη

Το μήλο των παραμυθιών και Η κυρία Σκιάχτρω, είναι δύο εξαιρετικά παραμύθια, της Αναστασίας Λιάπη,  τα οποία εντοπίσαμε στο thessalonikiartsandculture.gr.

Το καλύτερο; Έχουν πολύ ενδιαφέρον και για μας τους «μεγάλους»..!

Το μήλο των παραμυθιών

Ένας διάλογος εικόνας από τις καλλιτεχνικές περιπλανήσεις του φακού της Αναστασίας Λιάπη και αυτής της παραμυθιακής γραφής της, είναι το συνοπτικό αποτέλεσμα μιας εικαστικής παρέμβασης που επιχειρεί την είσοδο στο Θέατρο με μια πρώτη απλή αλλά επί της ουσίας προσέγγιση για παιδιά αυτό το ευλογημένο μήλο της δημιουργίας της.

Με ανυπομονησία για τα επόμενα έργα αυτής της ευφάνταστης δημιουργού, απολαμβάνουμε αυτό το οξυδερκές πόνημά της.

Η κυρία Σκιάχτρω

Με αυτό της το δημιούργημα η Αναστασία Λιάπη μας εισάγει εντέχνως και με ουσιαστική απλότητα στην Παραμυθία της παραδοξότητος. Δημιουργεί έτσι ένα ενδιαφέρον κανάλι ροής από τον πραγματικό κόσμο στη χώρα του φανταστικού συνδέοντας με μια ουσιαστική γέφυρα τα πάντα με την αληθινή ζωή.

Μέσω της ακινησίας του σκιάχτρου στην κίνηση ως προέκταση μιας τάσης για αληθινή αγάπη. Ένα ενδιαφέρον κείμενο για μικρούς και μεγάλους, με την ματιά και την πένα της Αναστασίας Λιάπη.

Αναστασία Λιάπη – Εκδόσεις Υδροπλάνο

Όπως λέει η συγγραφέας Αναστασία Λιάπη, μιλώντας για τις δημιουργίες της:

«Ο φωτογράφος Κιθ Καρτερ είπε: μπορείτε να χειριστείτε τη φωτογραφική μηχανή σαν ένα μαγικό ραβδί και έτσι φτιάχνεται την απόδειξη του ονείρου. Αυτό επέλεξα να κάνω και εγώ. Αγγίζω την πραγματικότητα με το δικό μου μαγικό ραβδί την φωτογραφική μου μηχανή και σας μεταφέρω στα παραμύθια.

anastasia-liapi

Μια φωτογραφία είναι ένα στοιχείο πραγματικό κάτι που συναίβει, το είδες και το αποτύπωσες. Χρησιμοποιώντας λοιπόν φωτογραφίες, θέλω να νιώσετε το παραμύθι γύρω σας, δίπλα σας, στις στιγμές σας, σε αυτό που βλέπουν τα μάτια σας και να αφήσετε τη φαντασία σας να δημιουργήσει».

"Το μήλο των παραμυθιών" και "Η κυρία Σκιάχτρω": δύο εξαιρετικά παραμύθια

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Αναστασία Λιάπη γεννήθηκε στην Καστοριά. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στο να γράφει και να εικονογραφεί παραμύθια.
Ασχολείται με την φωτογραφία, τη ζωγραφική και τις αφηγήσεις παιδικών παραμυθιών.
Τα καλοκαίρια των παιδικών της χρόνων τα περνούσε σε χωριά του Βοίου Κοζάνης μαζί με τους παππούδες της, όπου οι αφηγήσεις των παραμυθιών ζωντάνευαν στα μάτια της.
Πιστεύει στις νεράιδες, τις μάγισσες, τα ξωτικά και με τις εικόνες της θέλει να μας παρασύρει στα παραμύθια της.
Η Αναστασία Λιάπη σήμερα ζει και δημιουργεί στο Άργος Ορεστικό.
Τα δύο ξεχωριστά παραμύθια, θα κυκλοφορήσουν… προσεχώς, από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο.