Από τον δρόμο με αγάπη... η Άλκηστις! Videos, από την πιο ωραία καντάδα στην Αθήνα, γιατί «Η προσφορά, είναι πολύ μεγάλο πράγμα»...

Μία μεγάλη, εντελώς αναπάντεχη και πραγματικά υπέροχη έκπληξη, επιφύλαξε σήμερα για τους κατοίκους της Αθήνας, η μεγάλη και πολύ αγαπημένη ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που με την σπουδαία φωνή και τις συγκλονιστικές ερμηνείες της, απογείωσε τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, κάνοντάς τους… καντάδα.

Ήταν μία ξεχωριστή πραγματικα συναυλία με «σκηνή» ένα περιπλανώμενο φορτηγό, το οποίο επί  3,5 ώρες γύριζε στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης κάνοντας πολύ σύντομες στάσεις σε πλατείες αλλά και συμβολικά, σε δύο νοσοκομεία, στο «Σωτηρία» και τον «Ευαγγελισμό», όπου γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Η ιδέα ήταν της ίδιας της κυρίας Πρωτοψάλτη, η οποία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να τραγουδήσει για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με τους ανθρώπους της Τεχνόπολης ανταποκρίθηκαν άμεσα έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η μοναδική συναυλία.

Από τις 11 το πρωί οι δρόμοι της πρωτεύουσας γέμισαν με ήχους και συναισθήματα, καθώς η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, στην πρωτότυπη σκηνή του λευκού φορτηγού του Δήμου Αθηναίων, ερμήνευσε υπέροχα τραγούδια, προσκαλώντας τους κατοίκους να γίνουν θεατές αλλά και συμμέτοχοι μιας μοναδικής εμπειρίας.

Το φορτηγό με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τους μουσικούς της ξεκίνησε από την Τεχνόπολη όπου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε την ερμηνεύτρια και τους ανθρώπους της για την σημερινή ξεχωριστή εκδήλωση.

Στη συνέχεια, πέρασε από δεκάδες μικρούς και μεγάλους δρόμους της πόλης και έκανε στάσεις έξω από τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός», όπου σε πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα γιατροί, νοσηλευτές και συγγενείς νοσηλευόμενων χειροκρότησαν θερμά την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Νωρίτερα πέρασε μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε για λίγο στο δρόμο και χαιρέτισε την ερμηνεύτρια και τους μουσικούς της.

«Ας γεμίσουμε με χρώμα και μουσικές τις γειτονιές μας. Ας πάμε κόντρα στο κλίμα των ημερών με ένα χαμόγελο, με μερικές ευχάριστες στιγμές που μας αποζημιώνουν. Κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση αλλά στρέφουμε και το βλέμμα μας στη θετική πλευρά της ζωής, στα αισιόδοξα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτή.

Και τι πιο αισιόδοξο να ανοίγεις το παράθυρό σου και να απολαμβάνεις τη φωνή και τη παρουσία μίας από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της χώρας, της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που μοίρασε σήμερα τέτοια μηνύματα σε κάθε γωνιά της πόλης.

Την ευχαριστώ, όχι μόνο γιατί πρωταγωνίστησε σε αυτή τη δράση του δήμου μας αλλά γιατί, το χαμόγελο και η φωνή της, μας έδωσε γεύση Άνοιξης» τόνισε μετά την λήξη της συναυλίας ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Η προσφορά στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Αφού δεν μπορεί να έρθει ο κόσμος σ’εμένα, βρήκα τον τρόπο να πάω εγώ σ’αυτόν… συγκίνηση και συναισθήματα μεγατόνων από τα μπαλκόνια, τους δρόμους, τις αυλές και τις ταράτσες. Αγαπώ τον κόσμο, τα μάτια και η ψυχή μου γέμισαν αγάπη, χαμόγελα και δάκρυα. Ναι, το πιο συγκλονιστικό τρίωρο της ζωής μου… Εύχομαι σύντομα να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητά μας.

Ευχαριστώ τους μουσικούς μου, Θωμά Κοντογεώργη στο πιάνο, Παντελή Ντζιάλα στη κιθάρα και Πέτρο Βαρθακούρη στο μπάσο, τον ηχολήπτη μου Ζαχαρία Σταμούλο για την εθελοντική συμμετοχή τους, και την παραγωγό μου Τώνια Δραγούνη για την προσφορά της και την άψογη εκτέλεση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο της Τεχνόπολης Κωνσταντίνο Δέδε και τους συνεργάτες τους που υλοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα μου σε χρόνο ρεκόρ» ανέφερε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ολοκληρώνοντας το μουσικό ταξίδι στην πόλη.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, της ΔΑΕΜ και της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).