Ώρες αγωνίας για την Κική Δημουλά: Η σπουδαία ποιήτρια νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, μετά από ανακοπή καρδιάς

Αγωνία για την σπουδαία ποιήτρια Κική Δημουλά, η οποία νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Η κ. Δημουλά νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ), του νοσοκομείου Υγεία, ενώ η αγωνία, αφότου σύμφωνα με τον Ant1, υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Η 89χρονη ποιήτρια βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής μετά από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού που υπέστη και οι γιατροί δίνουν μάχη να σταθεροποιήσουν την αναπνευστική της λειτουργία.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου παραμένει η Κική Δημουλά, όπου νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

“Η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κα Κική Δημουλά νοσηλεύεται από τις 2/02/20 στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ με χρόνια Αναπνευστική ανεπάρκεια.

Στις 12/02/20 λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής της λειτουργίας μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και παραμένει διασωληνωμένη.

Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί εφόσον υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της νόσου και κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς της”.

Η αγαπημένη Ακαδημαϊκός και ποιήτρια Κική Δημουλά

Η Κική Δημουλά είναι μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ποιήτριες και πεζογράφους της εποχής μας. Θέματα που κυριαρχούν στα ποιήματά της είναι η απουσία, η φθορά, η απώλεια, η μοναξιά και ο χρόνος.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κική Δημουλά

Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, χαρακτηριστικά της ποίησής της είναι η προσωποποίηση αφηρημένων εννοιών, η ασυνήθιστη χρήση κοινών λέξεων και η πικρή φιλοπαίγμων διάθεση.

Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα πολωνικά, τα βουλγαρικά, τα γερμανικά και τα σουηδικά. Αποσπάσματα του έργου της έχουν συμπεριληφθεί στα σχολικά διδακτικά βιβλία.