Θοδωρής Φέρρης: «Θέλω να γεράσω τραγουδώντας»

Είναι ο ερμηνευτής του κομματιού, που σημείωσε τεράστια  επιτυχία στα επίσημα ραδιοφωνικά charts, κάνοντας τον ανδρικό πληθυσμό να βροντοφωνάζει στις αγαπημένες κυρίες «Τα αμαρτωλά σου μάτια ερωτεύτηκα». Είναι εκείνος, που  σε συνεργασία με τον Νίνο Ξυπολιτά και τις δύο φωνές τους, μας έκανε να θυμηθούμε «Έναν Μεγάλο Έρωτα». Κυκλοφορώντας αυτά τα δύο κομμάτια («Τα αμαρτωλά σου μάτια», «Ένας μεγάλος έρωτας» καθήλωσε, αγαπήθηκε και συστήθηκε στο ελληνικό κοινό.   

Συνέντευξη: Σοφία Μαζοκοπάκη

Αυτή τη σεζόν ηγείται του σχήματος στο Romeo Club, κάθε Σάββατο και Κυριακή. Στο σχήμα μαζί του είναι οι: Γιώργος Λιβάνης, Κατερίνα Λιόλιου, Χρήστος Ζωτιάδης και Illenia Williams.

 Γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη από γονείς μετανάστες και σε ηλικία 5 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα, λόγω του αναπάντεχου χωρισμού των γονιών του.

Αρχικά έζησε στην Αθήνα, ενώ ύστερα από μερικά χρόνια -λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων της οικογένειάς του- μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Καλαμαριά.

Είναι γόνος μουσικής οικογένειας, καθώς η μητέρα του ήταν τραγουδίστρια, ο πατριός του ήταν πιανίστας, ενώ ο θείος του και ο παππούς του είναι μουσικοί. Έτσι λοιπόν, οι αποφάσεις του για την επαγγελματική του πορεία ήταν μία αναπόφευκτη εξέλιξη. Φανερά ευτυχισμένος, μου εξομολογείται «Είμαι από γεννησιμιού μου σε αυτό το χώρο και θέλω να γεράσω τραγουδώντας. Είμαι ταγμένος σε αυτό».

Κοιτάζοντας τον, βλέπω έναν άνθρωπο που έχει τα μάτια καρφωμένα στα αστέρια και τα πόδια του προσγειωμένα στο έδαφος. Μία ταπεινή ψυχή που παλεύει αθόρυβα να κατακτήσει όλα όσα αληθινά αγαπά. Έχει ένα πρόσωπο,  γεμάτο ευγνωμοσύνη και σεβασμό.

Μου θυμίζει άνθρωπο έτοιμο να απολαύσει τις στιγμές της ζωής,  να κυνηγήσει τα όνειρα του και να εκπληρώσει τους στόχους του. Στα μάτια μου, είναι η απόδειξη ότι τα όνειρα δεν σε εγκαταλείπουν, μέχρι να τα εγκαταλείψεις εσύ ο ίδιος.

Πιστεύατε ότι αυτή τη στιγμή θα βρισκόσασταν στο σημείο να γεμίζετε μαγαζιά μόνος σας; 

Δεν το πιστεύω όχι, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Δεν είχα αυτό το στόχο. Δεν είχα ποτέ στόχο μέχρι τώρα και αυτό ήταν ένα λάθος.  Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά πρέπει να έχεις στόχο. Πλέον στοχεύω ψηλά και προσπαθώ να πετύχω, όσα ονειρεύομαι. 

Πως νοιώθετε που ο κόσμος παθιάζεται με τα τραγούδια σας; 

Συγκινούμαι! Νοιώθω πολύ μεγάλη χαρά όταν βλέπω τον κόσμο να τραγουδάει δυνατά μαζί μου. 

Πως είναι να ηγείστε ενός σχήματος;

Νοιώθω πολύ μεγάλη χαρά νοιώθω πλήρης που έχω πετύχει ένα στόχο. Φυσικά υπάρχει ένα άγχος και μία αγωνία, όμως πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και νομίζω ότι αυτό υπερνικά το βάρος. 

Περιμένατε αυτή την πρόταση, περιμένατε να ηγηθείτε αυτού το σχήματος; 

Η αλήθεια είναι, ότι ένοιωθα πολύ καλά όταν ήρθε η πρόταση. Ένοιωθα, ότι πατάω στα πόδια μου και ότι μπορούσα να κάνω αυτό το βήμα στην καριέρα μου.  

Οι εμφανίσεις στο ROMEO πότε ολοκληρώνονται; 

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα είμαστε εκεί παρέα με τον Γιώργο Λιβάνη, την Κατερίνα Λιόλιου, τον Χρήστο Ζωτιάδη και την Illenia Williams.

Πως έρχεται η πρώτη σας δουλειά; 

Η πρώτη μου δουλειά ερασιτεχνικά ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία κοντά στη μητέρα μου. Τραγουδούσαμε μαζί σε δικά της μαγαζιά.  Επαγγελματικά, ξεκινάω στη Θεσσαλονίκη στην ηλικία των 17 ετών με τη βοήθεια του Αντώνη Ρέμου, με τον οποίο μάλιστα είχαμε ήδη στενές σχέσεις. Το βάπτισμα του πυρός το πήρα από τον Αντώνη Ρέμο. Νιώθω μεγάλο σεβασμό απέναντι του γιατί με στηρίζει και με βοηθάει μέχρι σήμερα. Είναι ο άνθρωπος που ρωτάω τη γνώμη του για προσωπικά και επαγγελματικά ζητήματα. Ο άτιμος πέφτει πάντα μέσα. Για μένα, ο Αντώνης είναι ένας πολύτιμος φίλος.

Είχατε τονίσει στο παρελθόν πως δεν στοχεύατε την διασημότητα, πως όνειρό σας δεν ήταν να είστε στα εξώφυλλα. Παρ’ όλα αυτά το γεγονός πως πλέον σας συμβαίνει αυτό, πως σας κάνει να νοιώθετε;

Ναι, η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν έτοιμος να εκτεθώ στο κοινό μέσα από τα περιοδικά και τον τύπο.  Πλέον καλώς ή κακώς έχω καταλάβει, ότι για να κάνεις αυτή τη δουλειά και να έχεις επιτυχία, θα πρέπει να αποδεχτείς και αυτό το κομμάτι που θα μπει στη ζωή σου. Θα πρέπει να εκτίθεσαι στο κοινό. Εγώ ναι, πλέον το έχω αποδεχτεί, αλλά δεν με ενδιαφέρει απλώς και μόνο η αναγνώριση μου μέσα από τον τύπο. Στόχος μου είναι να γοητεύω τον κόσμο μέσα από τη δουλειά μου και τα τραγούδια μου.

Πιάσατε ποτέ τον εαυτό σας να κοιτά τα περιοδικά;

(Γέλια) Στην πολύ αρχή μου, γύρω στα 22 μου, θυμάμαι που με έβαζαν στα περιοδικά, διότι είχα κάνει κάποιες δισκογραφικές δουλειές. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας ξυπνούσα, για να πάω στην Ομόνοια να ελέγξω αν βρίσκεται το πρόσωπο μου στα περιοδικά. Αν έβλεπα μέσα τον εαυτό μου, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, όταν δεν έβλεπα τον εαυτό μου μέσα, ήμουν ήρεμος και πήγαινα για ύπνο. 

 

Αυτή τη στιγμή πως αντιμετωπίζετε όλη αυτή την έκθεση;

Πλέον είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος με το τι θέλω να κάνω και το τι πρέπει να γίνει για να κάνω αυτά που θέλω. Δεν υπάρχει ούτε άγχος ούτε φοβία. Είμαι σε μία περίοδο που έχω ισορροπήσει. 

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο με το οποίο θα θέλατε να συνεργαστείτε και δεν έχει τύχει ακόμη;

Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι του χώρου που εκτιμώ, θαυμάζω και θα ήθελα να συνεργαστώ. Ο Γιάννης Πάριος είναι για εμένα πρότυπο για το ελληνικό τραγούδι, όπως και Αντώνης Ρέμος είναι παράδειγμα προς μίμηση. Επίσης, η Άννα Βίσση είναι  μία καταπληκτική τραγουδίστρια. 

Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα  που σας έχει συμβεί επί σκηνής; 

Μία φορά που τραγουδούσα ανέβηκε ένας άνθρωπος από το κοινό στη σκηνή για να χορέψει ζεϊμπέκικο. Την ώρα λοιπόν που χόρευε μου ζήτησε δανεικά. Εγώ σοκαρισμένος και σχεδόν έτοιμος να ξελιγωθώ στα γέλια και τον ρωτά «Τώρα που τραγουδάω, να σου δώσω τα χρήματα από την τσέπη μου;». ήταν ένα σκηνικό που σίγουρά θα μου μείνει αξέχαστο. 

Θεωρείτε ότι υπάρχει μυστικό επιτυχία για κάποιον καλλιτέχνη; 

Δεν υπάρχει. Μπορεί να είναι κάνεις άψογος τραγουδιστής και τυπικός στη δουλεία και παρ’ όλα αυτά να μην καταφέρει αυτά που επιθυμεί. Ο καλλιτέχνης είναι καλλιτέχνης δεν μπορεί να ακολουθήσει πεπατημένες ούτε να μιμηθεί και να ακολουθήσει κάποια συμβουλή περί επιτυχίας. Φτάνει να αγαπάει αυτό που κάνει και να είναι η τύχη με το μέρος του. 

Αποτέλεσμα εικόνας για θοδωρης φερρης

Ποιο πιστεύετε ότι αποτελεί κομβικό σημείο στην καριέρα σας; 

Για εμένα η συνεργασία μου με τον Νίνο και η δημιουργία αυτού του υπέροχου κομματιού «Ένας μεγάλος έρωτας» που έχω αγαπήσει, ήταν κομβικής σημασίας. Θεωρώ ότι ήταν το σημείο εκκίνησης της καριέρας μου και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτό. 

Σχεδιάζετε κάτι καινούργιο μαζί με τον Νίνο από το νέο έτος; 

Πάντοτε σχεδιάζουμε κάτι νέο μαζί με τον Νίνο. Για να καταλάβεις, περνάμε 5 ημέρες της εβδομάδος μαζί, είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Παίζουμε διαρκώς μουσική και τραγουδούμε -στο σπίτι ή στο στούντιο- φτιάχνοντας νέα κομμάτια. Επομένως, σίγουρα μελλοντικά θα πρέπει να περιμένετε και μία ακόμη δική μας συνεργασία.  

 Για τα νέα παιδιά θεωρείτε ότι είναι πιο εύκολο να αναδειχθούν λόγω την talent show, ίσως για τους παλιούς να ήταν πιο δύσκολο; 

Εγώ προσωπικά ίσως τα χαρακτήριζα ως δίκοπο μαχαίρι. Τα βλέπω σαν μία παγίδα. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από τα χιλιάδες παιδιά που διαγωνίζονται αναδεικνύονται τα πέντε. Τα παιδιά σίγουρα αποκτούν φήμη πολύ γρήγορα αλλά το αρνητικό είναι ότι όλα αυτό φεύγει και πολύ γρήγορα. Δεν είμαι υπερ, της γρήγορης αναγνωσιμότητας. Άλλωστε για αυτό δεν το επέλεξα και εγώ ο ίδιος για τον εαυτό μου. Επέλεξα τον δύσκολο δρόμο, γιατί θεωρώ πως ότι έρχεται δύσκολα, φεύγει και με έναν εξίσου δύσκολο τρόπο.  

Θεωρείται λοιπόν, ότι η συμμετοχή σε ένα τέτοιο τηλεοπτικό προϊόν, οδηγεί αρνητικά μία καριέρα;

Σίγουρα η γνώμη μου δεν μπορεί να εκφράζει όλους τους ανθρώπους και να βρίσκει ανταπόκριση σε κάθε χαρακτήρα αλλά θεωρώ πως αυτή η έντονη και ξαφνική προβολή επιφέρει αρνητικές συνέπειες σε μία καριέρα. 

Γνωρίζω έχετε μία ιδιαίτερη αγάπη στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στην ομάδα σας τον Άρη… 

Ναι, φυσικά, είμαι φίλαθλος του Άρη. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο για τον Άρη. Διαβάζω άπειρες αθλητικές εφημερίδες, και βλέπω όλες τις αθλητικές εκπομπές, γιατί θέλω να είμαι διαρκώς ενημερωμένος για τις εξελίξεις. Πιστεύω με όλα αυτά που διαβάζω θα μπορούσα κάλλιστα να γίνω αθλητικογράφος. Βέβαια, πλέον λόγω δουλείας και δεδομένου ότι έχω δώσει όλο το βάρος εκεί, δεν ασχολούμαι τόσο όσο παλαιοτέρα, αλλά σίγουρα είναι και ο Άρης ένα πάθος που δεν μπορεί να σβήσει έτσι εύκολα.

Πείτε μου κάποιον άλλο «Μεγάλο σας έρωτα» εκτός από τον Άρη και τη Μουσική;

(Γέλια) Οι τηγανιτές πατάτες και η Coca-Cola είναι ένας ακόμη μεγάλος έρωτας για εμένα.

Αυτή τη στιγμή νοιώθετε ικανοποιημένος με το σημείο στο οποίο βρίσκεστε επαγγελματικά ή ζητάτε όλο και περισσότερα από τον εαυτό σας; 

Ίσως αυτό είναι ένα ελάττωμα που έχω. Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος, πάντοτε ζητώ περισσότερα από τον εαυτό μου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην χαίρομαι τις επιτυχίες των στόχων μου. Μόλις πετυχαίνω τον πρώτο μου στόχο, είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω -άμεσα- τον δεύτερο. Η αλήθεια είναι, πως αυτό δεν είναι καλό και δεν θα έδινα σε κανέναν, αυτή τη συμβουλή. 

Γιατί νοιώθετε όμως έτσι, από τη στιγμή που δεν αποτελεί συμβουλή για εσάς;

Πιθανώς να μου συμβαίνει, επειδή άργησα λίγο να εμφανιστώ και έτσι θέλω με μεγάλη ανυπομονησία, να κάνω πράξη όλα όσα ονειρεύομαι. Παλαιότερα, δεν δούλευα με στόχο και μεθοδευμένα. Ήμουν πολύ ρομαντικός, θεωρούσα ότι όλα θα έρθουν «φυσικά» και ότι θα βρεθεί ένας άνθρωπος, να κάνει εύκολο τον δρόμο μου. Τα πράγματα δεν είναι έτσι, χρειάζεται προσωπική ενασχόληση και πολλή δουλειά, για να τα καταφέρει κάνεις. Από τον ίδιο μας τον εαυτό, εξαρτώνται όλα.  

Πως είστε ως χαρακτήρας στις προσωπικές σας σχέσεις; 

Έχω υπάρξει πολύ ρομαντικός και πολύ ευαίσθητος στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή -στεναχωριέμαι που το λέω- αλλά είμαι ένας άνθρωπος στον οποίο επικρατεί μονάχα η λογική. Αυτό δεν είναι καλό και δεν το συμβουλεύω ιδίως στα νέα παιδιά. Στις προσωπικές σχέσεις, πρέπει να δίνουμε όλο μας τον εαυτό. Πρέπει να δείχνουμε τα συναισθήματα μας στους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας και να είμαστε ειλικρινής απέναντι τους.  Είναι καλό, να ζούμε έντονα όλες τις στιγμές της ζωής μας.

Θα σας κάνω και πάλι την ίδια ερώτηση, αφού δεν αποτελεί συμβουλή, γιατί η λογική είναι κάτι που υιοθετείτε στις προσωπικές σας σχέσεις; 

Το έχω ζήσει πάρα πολύ όλο αυτό, έχω δώσει πολλά σε ανθρώπους και έχω απογοητευτεί. Έχω βιώσει διάφορες καταστάσεις και έχω στεναχωρηθεί, κατά μία έννοια. Επομένως, αυτή τη στιγμή που ασχολούμαι με την επαγγελματική μου πορεία, θέλω να μείνω αφοσιωμένος σε αυτό. Δεν είμαι σε θέση -αυτή τη στιγμή- να «πέσω με τα μούτρα» σε μία τέτοια κατάσταση. 

Υπάρχει κάτι στο πλάνο για την καλοκαιρινή σεζόν;  

Βεβαίως, από τον Απρίλιο θα είμαστε και πάλι στο ROMEO. 

 

Link: https://www.openmystories.com/post/thodoris_ferris_interview