Βρετανικό Μουσείο: Μούχλα κι αράχνες εκεί που εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα (φωτογραφίες)

Σε χώρους με μούχλα εκτίθενται τα «γλυπτά του Παρθενώνα», στο Βρετανικό Μουσείο, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Όπως καταγγέλλει το cretapost, επισκέπτες που περιηγήθηκαν στο μουσείο προ δύο ημερών και θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αντίκρισαν μία αίθουσα με μούχλα αλλά και… αράχνες.

Στην συγκεκριμένη αίθουσα το 2018, είχε παρουσιαστεί διαρροή νερού μετά από έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδος.

Το Βρετανικό Μουσείο υποστήριξε τότε με γραπτή του δήλωση ότι: «υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

Σύμφωνα με το Μουσείο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα, καθώς «η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο».

Αναφερόμενη στις καταγγελίες η κ. Μενδώνη δήλωσε: «Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα».