Συγκινεί η σιωπηρή ανάρτηση της Κλάρας Μαχαιρίτσα, για τον πατέρα της Λαυρέντη...

Η ξαφνική είδηση του θανάτου του μεγάλου τραγουδοποιού, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα από ανακοπή καρδιάς, σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη την χώρα. Καμία όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τον πόνο της απώλειας, της κόρης και αδυναμίας του Λαυρέντη, Μαρίας Κλάρας Μαχαιρίτσα.

Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα: Το αντίο στον πατέρα της Λαυρέντη, με ένα σκίτσο της στο Facebook

Η 25χρονη Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα, ένα όμορφο, ευγενικό κορίτσι χαμηλών τόνων, είχε μία ιδιαίτερη σχέση με τον μπαμπά της Λαυρέντη και έμελλε δυστυχώς, να είναι και εκείνη, που βίωσε όλη τη αγωνία του ξαφνικού φευγιού του. Η ίδια πάλεψε μάταια, να τον κρατήσει στη ζωή και  ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, στην οικία του συνθέτη στον Πτελεό Μαγνησίας.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, η 25χρονη κοπέλα, συντετριμμένη άλλαξε τη φωτογραφία προφίλ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, ανεβάζοντας ένα ασπρόμαυρο σκίτσο της, που απεικονίζει τον πατέρα της στα νεανικά του χρόνια, όταν εκείνος ήταν ακόμη στο ξεκίνημα της καριέρας του. Η Μαρία – Κλάρα, με τη σιωπή της, τα είπε όλα…

Η παρακαταθήκη του αγαπημένου καλλιτέχνη, εξαιρετικά σημαντική και τα τραγούδια του, πολλά και αγαπημένα: Διδυμότειχο μπλουζ, Πόσο σε θέλω, Νότος, Ένας Τούρκος στο Παρίσι, Tερατάκια τσέπης, Έλα ψυχούλα μου, και τη μεγάλη συναυλία του το 2012 στο Καλλιμάρμαρο, με προσκεκλημένους του τους Ανταμό, Μπραντουάρντι, Κριστόφ, Καροτόνε, Διονύση Σαββόπουλο, Διονύση Τσακνή, Ελεονώρα Ζουγανέλη και τόσους άλλους εκλεκτούς που ζωντάνεψαν το cd του «Οι Άγγελοι Ζουν Ακόμη στη Μεσόγειο».

21599809

Το τραγούδι, που γράφτηκε για την Μαρία – Κλάρα…

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε αδυναμία στις γυναίκες της ζωής του. Η αγαπημένη του σύζυγος και η κόρη τους, ήταν εμπνεύσεις και μούσες τους και την αγάπη του, προς εκείνες, γεννήθηκαν υπέροχα τραγούδια, για να την εκφράσουν.
70126635_427942697830843_6376378489968263168_n

«Κάνω την τρέλα μου και χαίρομαι την κάθε μέρα που είμαι στα πράγματα. Όσο τραγουδάω ακόμα τα “Μάτια δίχως λογική”, που το έγραψα για την κόρη μου, τη Μαρία-Κλάρα, είμαι ευτυχισμένος», είχε πει σε συνέντευξή του.