Διέγραψαν τις «κριτικές» για τους «Ενήλικες στο Δωμάτιο»

Το IMDb (Internet Movie Database) προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη κίνηση για τα δεδομένα του, αφού διέγραψε… σχεδόν όλες τις κριτικές που είχαν αναρτήσει χρήστες του για την ταινία του Κώστα Γαβρά, «Adults in the Room», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Αυτό συνέβη, καθώς υπήρξε καταιγισμός αρνητικών κριτικών και βαθμολογιών που είχε δεχθεί η ταινία από Έλληνες χρήστες, οι οποίοι ομολογούσαν ότι δεν είχαν δει την ταινία, αλλά έγραφαν αρνητικά σχόλια για Γαβρά και Βαρουφάκη.

Ο αριθμός αυτών που απλά «έκραζαν» την ταινία, χωρίς να την έχουν δει, ήταν τόσο μεγάλος που ανάγκασε την δημοφιλή πλατφόρμα να διαγράψει όλα τα σχόλια, αφού δημιουργούσαν μια λανθασμένη εικόνα για το αισθητικό αποτέλεσμα της ταινίας, το οποίο άλλωστε δεν έχει καμία σημασία με το αν αυτό που πραγματεύεται αρέσει ή όχι σε κάποιους.

Αν και δεν έχει προβληθεί παρά μόνο σε Φεστιβάλ του εξωτερικού, το φιλμ έχει σχεδόν 100 βαθμολογήσεις στο γνωστό σάιτ IMDb και μερικές κριτικές, που ασχολούνται με τα ίδια τα πολιτικά γεγονότα και όχι βέβαια με την ταινία, που πιθανότατα δεν έχουν δει.

Κάπως έτσι, η βαθμολογία του στο Imdb είχε διαμορφωθεί στο 4,4/10.