Nimic: Δείτε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Λάνθιμου που πάει στο Λοκάρνο

Έχουν ήδη στα σκαριά μια ταινία μεγάλου μήκους. Στο ενδιάμεσο όμως ο πολυγραφότατος Ευθύμης Φιλίππου και ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζονται σε άλλη μια ταινία , αυτή τη φορά μικρού μήκους. Μετά το Killing of A Sacred Deer, για τον μεν Φιλίππου μεσολάβησε ο Οίκτος και το θεατρικό Ρομπ, ενώ για τον Λάνθιμο το The Favourite.

Με το Nimic επανέρχονται στα μοτίβα που τους χαρακτηρίζουν.

Το Nimic θα προβληθεί στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο στην Ελβετία που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου και ολοκληρώνεται το Σάββατο που μας έρχεται. Όλοι μιλάνε για έναν ατόφιο ιμπρεσιονισμό της πολύ weird wave μορφής. Αυτό δηλαδή που άνοιξε τις πόρτες της δόξας στον Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου.

Στο ταινιάκι 15 λεπτών πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντίλον και μαζί του είναι η Δάφνη Πατακιά, μια Ελληνίδα ηθοποιός που εδώ και μερικά χρόνια δραστηριοποιείται στις αγορές της Ευρώπης και είναι ένα μεγάλο ταλέντο. Ο Ντίλον υποδύεται έναν τσελίστα. Η ζωή του μοιάζει να μην έχει ανατροπές, να βαδίζει σε έναν ίσιο δρόμο. Μέχρι που μια μέρα, ευρισκόμενος στο μετρό, έχει οπτική επαφή με μια κοπέλα. Κοιτάζονται για αρκετά δευτερόλεπτα καθώς έχουν κάτσει αντίκρυ.

Η διαδρομή του τελειώνει, βγαίνει από το μετρό και επιστρέφει σπίτι του. Μαζί του όμως πάει κι εκείνη. Φαίνεται να τον ακολουθεί. Εκείνος τρομάζει. Νιώθει ότι πάει να εισβάλλει, αλλά δεν ξέρει τους σκοπούς της. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα; Μήπως αυτός που δεν ανήκει σε αυτή τη ζωή είναι εκείνος και όχι η κοπέλα; Μήπως αυτός είναι ο stalker;

Αυτό που θα κάνει τη διαφορά στην εκφορά των ερωτημάτων από το Nimic είναι η σειρά των σκηνών, η προσέγγιση, το μοντάζ του Γιώργου Μαυροψαρίδη όπως το καθοδήγησε ο Λάνθιμος.