Φεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας για την ταινία μικρού μήκους του Έλληνα σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου

Ο 28χρονος σκηνοθέτης με την καταγωγή από την Κεφαλλονιά, κέρδισε το Σάββατο τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία μικρού μήκους «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς» στο διαγωνιστικό τμήμα του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών.

Ο κ. Κεκάτος είναι ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κερδίζει το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο σημαντικό κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου. Η ταινία του, σύμφωνα με τα δικά του λόγια είναι «μια ερωτική ιστορία για δύο νεαρούς άνδρες που συναντιούνται τυχαία σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο και βρίσκουν ο ένας τον άλλον.

Είναι μια ταινία για το θαύμα που μπορεί να συμβεί στο πιο ανέλπιστο μέρος».

Φεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας για την ταινία μικρού μήκους του έλληνα σκηνοθέτη Βασίλη

Η πλοκή της ταινίας

Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δυο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Ο Κεκάτος έχει γράψει και το σενάριο της ταινίας στο οποίο παίζουν οι Νικολάκης Ζεγκίνογλου και Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης.

Άλλα δείγματα γραφής του Βασίλη Κεκάτου

Πρόκειται για την τέταρτη μικρού μήκους ταινία του κ. Κεκάτου, μετά τις «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθάνουν» (2018) που συμμετείχε πέρσι στα φεστιβάλ του Λοκάρνο και Σάντανς, «Zero Star Hotel» (2016) και «Ανάδρομο» (2015).

Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες για τον Βασίλη Κεκάτο

Η βράβευση του φιλμ «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς» έγινε ύστερα από την ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής που αποτελούνταν εφέτος από την Πρόεδρο Κλερ Ντενι και τα μέλη Στέισι Μάρτιν, Πάνο Χ. Κούτρα, Καταλίν Μιτουλέσκου και Εράν Κολίριν.