Οι δράσεις από τη «Μουσική Βιβλιοθήκη των παιδιών» στο Μέγαρο Μουσικής, για τις επόμενες Κυριακές

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής φιλοξένησε στους χώρους της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και φέτος μια πληθώρα δράσεων για παιδιά, με κινητήρια δύναμη τη μουσική, αλλά και με έντονη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική χροιά.

Τις 5 Κυριακές που ακολουθούν μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, όταν δηλαδή θα πέσει η αυλαία για φέτος, οι παραστάσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν έχουν ως εξής:

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

αβγώ

Βρεφικό θέατρο για παιδιά από 10 μηνών ως 3 ετών
Κυριακές 24 & 31 Μαρτίου και 7, 14 & 21 Απριλίου στις 10:30

avgo2

Η υπέροχη ιδέα που προέκυψε από τη συνεργασία της Στέλλας Σερέφογλου και του Αντώνη Παπαθεοδούλου αποκτά φωνή μέσα από την ονειρική μουσική που έγραψαν ο Κώστας Γάκης και ο Δημήτρης Αποστολακίδης και ζωντανεύει με μαγικές εικόνες υπό τη σκηνοθετική ματιά της Στέλλας Σερέφογλου, η οποία υπογράφει την καλλιτεχνική σύλληψη της παράστασης.
Βρέφη από την ηλικία των 10 μηνών (!) έως και παιδιά 3 ετών, θα βιώσουν μια αξέχαστη πολυαισθητική εμπειρία, μέσα σε ένα θέαμα, όπου ο λόγος φαντάζει περιττός, κάθε Κυριακή πρωί στις 10:30, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους μικρούς-μικρούς θεατές της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με τους Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη και Δημήτρη Αποστολακίδη

Πολυχώρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Διάρκεια: 40 λεπτά
Εισιτήρια: € 8 (βρέφη, παιδιά, ομαδικό για περισσότερα από 15 άτομα), € 10 (ενήλικες)

Σβήσε το φως!

svise

Η γνωστή ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ ανανεώνει την συνεργασία της με τη Μουσική Βιβλιοθήκη με την καινούρια της ανατρεπτική παράσταση: «Σβήσε το φως!» και μας υπόσxεται μια μοναδική περιπέτεια με ατμόσφαιρα, χιούμορ και σασπένς!

Πρόκειται για μια ιστορία που μας καλεί να πλησιάσουμε με θάρρος -και να γνωρίσουμε- όλα όσα μας φοβίζουν, να απορρίψουμε τους φόβους που πηγάζουν από την άγνοια και τις προκαταλήψεις μας και να αποδεχθούμε κάποιους άλλους, χωρίς ενοχές.
Και ίσως τότε, όταν σβήσει το φως, να μην είναι όλα δα και τόσο τρομερά!

Με το πρωτότυπο κείμενο των δυο συγγραφέων να ζωντανεύει πλήθος φανταστικών χαρακτήρων και να ξορκίζει -με το χιούμορ του- όλα όσα θεωρούμε τρομακτικά, με τη σκηνοθεσία του πολυτάλαντου Γκάυ Στεφάνου να αξιοποιεί με ευρηματικότητα τις ιδιαιτερότητες του φιλόξενου χώρου της Βιβλιοθήκης, η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ θα μας ταξιδέψει, για ακόμη μια φορά, στη χώρα του φανταστικού όπου όλα μπορούν να συμβούν!

Ερμηνεύουν: Ελισσαίος Βλάχος, Βασίλης Χατζηδημητράκης

Αίθουσα Διδασκαλίας, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»
του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Για παιδιά 4-10 ετών
Διάρκεια: 70 λεπτά
Εισιτήρια: € 10 (γενική είσοδος), € 8 (ομαδικό)
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Μουσική με τα κρεμμυδάκια

kremmydakia

Οι sold out συναντήσεις του πρωτότυπου μουσικού προγράμματος συνεχίζονται και φέτος μετατρέποντας τα Κυριακάτικα πρωινά σε γαστρονομική μουσική πανδαισία παρουσιάζεται ξανά στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο.

Μπορεί η μουσική να μαγειρευτεί; Τι γεύση θα έχει; Και ποια υλικά θα χρησιμοποιήσει ο μάγειρας;

Οι μουσικοί σεφ και οι γονείς τους γίνονται μια ευχάριστη παρέα που χρησιμοποιώντας
κουζινικά σκεύη και βρώσιμα υλικά, καλούνται όχι μόνο να κατανοήσουν τις βασικές μουσικές αρχές αλλά και να δημιουργήσουν μια αυτοσχέδια μουσική σύνθεση. Έτσι, μικροί και μεγάλοι, γίνονται μέλη της πιο ευφάνταστης μουσικής ορχήστρας! Η αυτοσχέδια μουσική σύνθεση θα ηχογραφείται και θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες σε MP3.

Για παιδιά 2-5 ετών και τους γονείς τους

Σχεδιασμός: Ειρήνη Περσίδου. Ιστορικός Τέχνης -Επιμελήτρια, Εμψυχώτρια Ε.Π & Δέσποινα Τσούρτη, MSc Μουσικολόγος/Μουσικοπαιδαγωγός
Εκτέλεση: Ειρήνη Περσίδου & Ειρήνη Γεωργιάδη (Μουσικός).
Συμπαραγωγή: Novel Vox
Χορηγός: ΙΚΕΑ
Χορηγός πιάνου: Μουσικό Κατάστημα Γιάννης Καρύδας

Κυριακές 31 Μαρτίου και 14 Απριλίου
στις 11:15 και στις 12:45
Διάρκεια προγράμματος: 60’
Τιμές εισιτηρίων: € 12 (ενιαίο με 1 συνοδό), € 8 (επιπλέον παιδί)

Ro-μπόμπιρες στο MusiX Lab!

robobires_1

Μία νέα, πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για παιδιά νηπιαγωγείου ανακοινώνουν η Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ο οργανισμός STEM Education. Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά νηπιαγωγείου (5-6 χρονών) που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό (first coding) και τη Ρομποτική, μέσα από ήχους και μουσική.

Το πρόγραμμα στεγάζεται σε έναν νέο, μοντέρνο χώρο που συνδυάζει τη μουσική με τις νέες τεχνολογίες και που μόλις δημιουργήθηκε στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Στο MusiX Lab το κοινό, ήδη από τις μικρές ηλικίες των 5-6 χρονών έως και τους ενήλικες, θα μαθαίνει, θα πειραματίζεται και θα δημιουργεί μουσική μέσα από διαδραστικά, καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η εκπαίδευση STEΑM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) αποτελεί έναν πρωτοπόρο τρόπο ανάπτυξης δεξιοτήτων που έχουν να κάνουν με την κριτική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, τη λογική του προγραμματισμού, τη συνεργασία και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης συνδυάζοντας αρχές από τις επιστήμες, τη μηχανική, τα μαθηματικά αλλά και τις τέχνες.

Για παιδιά 5-6 χρονών (παιδιά νηπιαγωγείου)

Σχεδιασμός και υλοποίηση STEM Education

Κυριακές 7 και 14 Απριλίου στις 11:00 και ξανά στις 12:00
Διάρκεια: 55 λεπτά
Αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά
Χώρος: MUSIX Lab
Τιμή εισιτηρίου: € 12

Μουσική Χρονομηχανή

comics2

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 7 ετών
Τελευταία συνάντηση Κυριακή 31 Μαρτίου, 12:30

Ζήτω το ελληνικό τραγούδι!
Ο θρύλος του Διγενή Ακρίτα

Ταξίδι στη μουσική παράδοση της χώρας μας κάνουμε σε αυτό το εργαστήρι μέσα από τα ποιήματα για το Διγενή Άκριτα και τις ανδραγαθίες του. Μάθετε την αφηγηματική αξία του δημοτικού τραγουδιού και μετατρέψτε ένα από αυτά σε comic.

Μια αφηγήτρια και μια δημιουργός κόμικς συναντιούνται για να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο που συνδυάζει μοναδικά τη μουσική με τον λόγο και την εικόνα. Σε κάθε συνάντηση μας ταξιδεύουν σε έναν διαφορετικό μουσικό προορισμό με τη βοήθεια της εικονογραφημένης αφήγησης. Στο τέλος του εργαστηρίου γίνονται οι ίδιοι δημιουργοί και φτιάχνουν τα δικά τους κόμικς.

Αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη
Δημιουργός κόμικς Δήμητρα Αδαμοπούλου

Σε συνεργασία με την Comicdom Press & την Athens Comics Library

Πολυχώρος Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
Διάρκεια προγράμματος: 90’
Τιμή εισιτηρίου € 10

Συγχαρητήρια για τη μουσική σας!

sygxarhthria

Τα παιδιά εξερευνούν τον μουσικό κόσμο δύο αγαπημένων συνθετών, από την παιδική τους ηλικία μέχρι την ωριμότητα, και τους συγχαίρουν αυτοπροσώπως για το έργο τους!

Με αφετηρία το πιο γνωστό κομμάτι του κάθε συνθέτη, που σίγουρα όλα τους έχουν κάπου ακούσει, θα πλησιάσουν βιωματικά τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής των συνθετών ανακαλύπτοντας στα ράφια της Βιβλιοθήκης τα κρυμμένα προσωπικά τους αντικείμενα, και θα αντιληφθούν το μεγαλείο της μουσικής τους μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Για παιδιά 6-12 ετών

Κυριακή 14 Απριλίου
Συγχαρητήρια κύριε Στραβίνσκι!

Κυριακή 12 Μαΐου
Συγχαρητήρια κύριε Βιβάλντι!

Σχεδιασμός και επιμέλεια:
Gabriella Spanò
Παρουσίαση και συντονισμός:
Ρηνιώ Χρυσαδάκου, Gabriella Spanò

Πολυχώρος Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
Διάρκεια προγράμματος: 90’
Τιμή εισιτηρίου € 10

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Ticketservices, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δε-Πα, 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, Δε-Πα & Κυ, 10:00 – 16:00
Ηλεκτρονικές αγορές: www.ticketservices.gr. Τηλεφωνικές αγορές 210 72 34 567
Πληροφορίες την ημέρα των προγραμμάτων στο 210 72 82 554
Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Cosmote Tv, Tρίτο πρόγραμμα, Αθήνα 9.84, new247radio, Galaxyfm, Μέντα, monopoli.gr, art&life.gr, infowoman, news247, infokids.gr, talk, elamazi.gr, childit.gr, paidiko.theatro.gr, Paixnidaki.com

Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 11521, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, library@megaron.gr