Τα ανθρώπινα “Εργόχειρα” της Ελένης Γλύνη στο Καφέ του Μουσείου

Η Ελένη Γλύνη δημιουργεί ανθρώπινα εργόχειρα με τη βοήθεια μιας λεπτής, σφιχτοπλεγμένης γραμμής. Ονειρικές φιγούρες ενός άχρονου χώρου, οι χαρακτήρες που πλάθει αποπνέουν βαθιά πνευματικότητα, τυλιγμένοι στην ανέμη του στιβαρού της σχεδίου. Με νήμα την άκρη της γραφίδας της, οι μορφές της ανακαλούν με μια ανάστροφη πορεία τις αρχέγονες δημιουργικές προσπάθειες του ανθρώπου, τότε που μοτίβα από το υφάδι του αργαλειού μεταφέρονταν στις ζωγραφικές παραστάσεις των νεολιθικών και των γεωμετρικών αγγείων.

Οι εύθραυστες, ασκητικές μορφές της Ελένης Γλύνη μάς καλούν να ανακαλύψουμε τον μίτο του κόσμου της δημιουργού, έναν κόσμο δομημένο με το πιο απλό μέσο, το μολύβι, που άλλοτε μοιάζει με εργόχειρο πλεκτό και άλλοτε θυμίζει ταπισερί.

Η Ελένη Γλύνη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ζωγραφική με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη και νωπογραφία με τον Παύλο Σάμιο. Έχει στο ενεργητικό της τρεις ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις κι έχει φιλοτεχνήσει εικαστικές εκδόσεις για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 19 Μαρτίου, ώρα 17:30

Διάρκεια έκθεσης: 19 Μαρτίου – 5 Μαΐου 2019

Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 106 82

Τηλ: 213214 4800 Email: [email protected] www.namuseum.gr

Ώρες λειτουργίας (έως 31/3/19): Δευτέρα, Τετάρτη-Κυριακή 08:30-16:00, Τρίτη 13:00-20:00

Προτεινόμενα για εσάς