Στο Μέγαρο τρισδιάστατη όπερα που υμνήθηκε στο εξωτερικό

Η state-of- the-art τρισδιάστατη όπερα δωματίου  Blank Out του Michel van der Aa , του πρωτοπόρου συνθέτη και σκηνοθέτη που παντρεύει τη νέα μουσική με την τεχνολογία, έρχεται στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα ποιητικό multimedia έργο υπερσύγχρονης αισθητικής που συνδυάζει το live action με καινοτόμες τεχνικές διαδραστικού φιλμ και με την ευφάνταστη μουσική του πάντα καινοτόμου συνθέτη. Μια παράσταση που έχει υμνηθεί στο εξωτερικό.

Στις 30 και 31 Μαρτίου θα παρακολουθήσουμε ζωντανά στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (ώρα 8:00 μ.μ.) παράλληλη σκηνική και 3-D κινηματογραφική δράση πάνω σε έναν κοινό μουσικό καμβά: η σοπράνο Katherine Manley τραγουδά live πάνω στη σκηνή, ενώ ο βαρύτονος Roderick Williams ερμηνεύει τον ρόλο του στην ταινία που προβάλλεται ταυτόχρονα σε διάφορα επίπεδα της σκηνής. Tην ίδια στιγμή, οι δύο πρωταγωνιστές διαλέγονται με τη Χορωδία Δωματίου της Ολλανδίας και με την προηχογραφημένη μουσική του van der Aaa που ακούγεται στο φιλμ.

Η σοπράνο Katherine Manley τραγουδά live πάνω στη σκηνή, ενώ ο βαρύτονος Roderick Williams ερμηνεύει τον ρόλο του στην ταινία που προβάλλεται ταυτόχρονα σε διάφορα επίπεδα της σκηνής

Η  μούσα του

Ο πολυβραβευμένος ολλανδός συνθέτης, ένας από τους σπουδαιότερους της νέας γενιάς, εμπνεύστηκε το λιμπρέτο του Βlank Out από το έργο και τη ζωή της νοτιοαφρικανής ποιήτριας Ingrid Jonker  –εμβληματικής μορφής του φεμινισμού αλλά και του κινήματος κατά του Apartheid στην πατρίδα της–, την οποία λάτρεψε από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τα κείμενά της.

Η παράσταση συνοδεύεται από ελληνικούς υπέρτιτλους, αποτελεί συμπαραγωγή της Εθνικής Όπερας της Ολλανδίας, του Φεστιβάλ της Λουκέρνης και του Θεάτρου της Όπερας της Ρώμης.