«Έφυγε» μια σεμνή κυρία του Ελληνικού Θεάτρου

«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός, Πόπη Παπαδάκη. Βρισκόταν για χρόνια σε οίκο ευγηρίας και έπασχε από άνοια. Η Πόπη Παπαδάκη ήταν 89 ετών. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη.

«Οι αποχωρήσεις από την θεατρική μας οικογένεια φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος.. Μια Μεγάλη κυρία το εθνικού μας θεάτρου έφυγε στα 89 της.. Ήταν για χρόνια σε οίκο ευγηρίας με άνοια… Καλό ταξίδι αγαπημένη σεμνή κυρία του Ελληνικού Θεάτρου… Θα αποχαιρετήσουμε την μεγάλη κυρία του Θεάτρου μας που τίμησε με την παρουσία της το Εθνικό μας Θέατρο για 40 σχεδόν χρόνια την Τρίτη 5 Μαρτίου 2.30μμ από το Πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών…».

Κομβικό σημείο της καριέρας της υπήρξε ο ρόλος της «Μυρρίνης» στη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, όταν ανέβηκε από τον Αλέξη Σολωμό στην Επίδαυρο.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε δυο μόλις ταινίες. Το «Γραφείο Συνοικεσίων» (1956) και στο «Ακροπόλ» (1995). Υπήρξε καθηγήτρια στη Δραματική Σχολή του Φωτιάδη μεταδίδοντας στους μαθητές της όλες τις γνώσεις για την υποκριτική τέχνη. Τεράστιο υπήρξε το φιλανθρωπικό της έργο στηρίζοντας ιδρύματα για ορφανά και κακοποιημένα παιδιά.

Πόπη Παπαδάκη