Ο δικός μας... Favourite Γιώργος Λάνθιμος στην τελική ευθεία, για τα Oscar! Ευχές και... «Λάνθιμος Χούλιγκανς»...

Είναι μία από τις πιο κεφάτες παρέες στο Facebook, αλλά ποιοι είναι οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» στην πραγματικότητα; H Deutsche Welle τους αναζήτησε  όμως δεν κατάφερε να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

«Είμαστε χούλιγκανς, αλλά ταυτότητες στο τραπέζι δεν πέφτουν εύκολα.  «Όποιοι ξέρουν και πρέπει να ξέρουν, γνωρίζουν ακριβώς τα ονόματά μας. Κατά τα άλλα δεν θα ήθελα να δώσω ακριβή στοιχεία γιατί έχω και τέσσερα δικαστήρια στην πλάτη για τον Γιώργο…» δήλωσε ένας από τους «Λάνθιμος Χούλιγκανς».

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι το ακλόνητο φαβορί για τα Όσκαρ και την Κυριακή θα πάρει δέκα στα δέκα, υποστηρίζουν. Η παρέα του Facebook υποστηρίζει φανατικά την υποψηφιότητα του Έλληνα σκηνοθέτη και ξεκαθαρίζει ότι αν δεν τα σαρώσει όλα θα …γίνει χαμός.

El Classico με Κουαρόν

Μεγάλος αντίπαλος του Λάνθιμου – και για πολλούς το μεγάλο φαβορί – είναι ο Μεξικανός σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν.

Οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» τον αποκαλούν «Γουακαμόλε» και άλλα διάφορα, αλλά δεν είναι άδικο αυτό για έναν συνάδελφο που κάνει σοβαρή δουλειά;

«Δεν υπάρχουν σοβαρές δουλειές φίλε από άλλες ομάδες και άλλους σκηνοθέτες, ο τύπος μέχρι πέρσι-πρόπερσι έκανε Χάρι Πότερ», επιμένουν οι αγνοί οπαδοί. «Πάει με τα στημένα, πάει όπου τον παίζουν καλά, μιλάμε για άνθρωπο ο οποίος έχει πίσω του ολόκληρο σύστημα. Τα έχουμε ξαναπεί, έχουμε κάνει καταγγελίες εμείς…»

Μάλιστα, όπως έχουν δηλώσει στην «Καθημερινή», ετοιμάζουν «ντου» στο Λος Αντζελες και δηλώνοντας «έτοιμοι για όλα» εάν τυχόν το «Roma» μας κλέψει τη νίκη.

Με την ίδια σεμνότητα, οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» απέχουν από σχόλια πολιτικού χαρακτήρα. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον ότι πρόσφατα κάποιος ανέβασε στο Facebook μία πρωτότυπη διασκευή, όπου ο παλαιός «Ύμνος του ΕΑΜ» έγινε «Ύμνος στον Γιώργο Λάνθιμο» με ακουστική κιθάρα και χωρίς τυμπανοκρουσίες ασφαλώς.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; «Δεν υπάρχουν πολιτικά νταραβέρια, όποιος μπαίνει μέσα σε μας είναι Γιώργος Λάνθιμος», ξεκαθαρίζουν.

Οι υποψηφιότητες Λάνθιμου στα Oscar 2019:

Ο Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο με 10 υποψηφιότητες της ταινίας “Η Ευνοούμενη”, γνωστή διεθνώς ως “The Favourite”.

Οι υποψηφιότητες της ταινίας στα Όσκαρ 2019 είναι για:

1. Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

2. Καλύτερης Σκηνοθεσίας

3. Πρωτότυπου Σεναρίου

4. Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης

5. Φωτογραφίας

6. Καλύτερου Μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη

7. Κοστουμιών

8. Α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν

9. Β’ γυναικείου ρόλου για την Έμα Στόουν

10. Β’ γυναικείου ρόλου για  την Ρέιτσελ Βάις

Η επιτυχία που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για τα Όσκαρ 2019.

Εμείς θα ευχηθούμε η ταινία να είναι πράγματι η…”Ευνοούμενη” της χρονιάς και το “The Favourite” να κερδίσει πολλά χρυσά αγαλματίδια, με τον δημιουργό της, να συνεχίσει να κάνει περήφανη τη χώρα μας.

 

Πηγή: Deutsche Welle, FThis