Έργα Banksy για πρώτη φορά στην Ελλάδα - Ο σημαντικότερος καλλιτέχνης δρόμου του κόσμου στην Τεχνόπολη στην Αθήνα

Έργα του σημαντικότερου καλλιτέχνη δρόμου της σύγχρονης εποχής, θα εκτεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο μίας έκθεση αφιερωμένης στο σπουδαίο street artist Banksy στην Τεχνόπολη. Από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 26 Μαρτίου τα έργα του Banksy, του σημαντικότερου καλλιτέχνη δρόμου της εποχής μας, «ζωντανεύουν» στο χώρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Αποτέλεσμα εικόνας για banksy

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει  People Entertainment Group .

Μέσα από τα γκραφίτι του, ο Banksy συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό ως η πλέον προκλητική περσόνα του 21ου αιώνα, ενώ κατάφερε να διατηρήσει την ανωνυμία του την εποχή που τίποτα δεν είναι εύκολο να κρυφτεί. Ο Βanksy ζωγράφισε τοίχους από την Παλαιστίνη έως τη Νέα Ορλεάνη, ενώ η Τέχνη του εκτίθεται πλέον σε γκαλερί και Μουσεία όλου του πλανήτη, πέραν των δρόμων του Λονδίνου όπου και δημιούργησε το μύθο του.

Σχετική εικόνα

Προβοκάτορας, ιδιοφυής, ακτιβιστής, σκηνοθέτης, «βάνδαλος», σφοδρός πολέμιος του καπιταλισμού και του υπέρ-καταναλωτισμού, μα πάνω από όλα καλλιτέχνης του δρόμου, τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των κριτικών Τέχνης. Οι τελευταίοι, μαζί με τους δημοσιογράφους, αφού επιδόθηκαν σε ένα ανελέητο κυνήγι για να αποκαλύψουν την πραγματική του ταυτότητα, σύντομα αντιλήφθησαν πως πρόκειται για τον πλέον ενδιαφέροντα καλλιτέχνη/ icon της ποπ κουλτούρας μετά τον Άντυ Γουόρχολ.

Αποτέλεσμα εικόνας για banksy

Αποτέλεσμα εικόνας για banksy

Αποτέλεσμα εικόνας για banksy

Τα έργα και τα μηνύματα του Banksy θα ζωντανέψουν στην Αθήνα, καθώς οι τοίχοι της Τεχνόπολης ντύνονται με τα κορυφαία δείγματα της street art της εποχής μας, σε ένα urban περιβάλλον με διαδραστικά στοιχεία, που περιμένει τους επισκέπτες της έκθεσης να φωτογραφηθούν και να γίνουν κομμάτι του σύμπαντος του επαναστάτη δημιουργού.

Αποτέλεσμα εικόνας για banksy

Ένα σύμπαν που θίγει, μέσα από τις εικόνες του, τα κακώς κείμενα του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου που επιτάσσει υπερκατανάλωση αγαθών, παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως ανθρώπων και κινήσεων, υπέρ-αστυνόμευση και άσκοπη χρήση βίας σε οποιονδήποτε αντιστέκεται.

Αποτέλεσμα εικόνας για banksy

Όλα τα κέρδη της έκθεσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας.

Πηγή: cnn.gr