Μουσείο Ψευδαισθήσεων στην Ερμού, για όσους θέλουν να ξεχάσουν την... αλήθεια

Ένα διαφορετικό μουσείο που πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό, στην οδό Ερμού, είναι το talk of the town σε παρέες όλων των ηλικιών. Το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων,είναι ένα μέρος για όσους αγαπούν το «παράδοξο».

Σε μια εποχή που η πραγματικότητα παραείναι σκληρή, το Μουσείο δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες του, να δουν τον κόσμο «διαφορετικά»

Στο δελτίο τύπου των υπευθύνων του Μουσείου διαβάζουμε:

Ψευδαίσθηση: Μια εσφαλμένη αντίληψη που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν οφείλεται σε εξωτερικό ερέθισμα· μια αντίληψη που μοιάζει με όνειρο (ή εφιάλτη) και εκδηλώνεται, ενώ το άτομο είναι σε εγρήγορση. Μπορεί να είναι οπτική (ειδ. σε κάποιες νόσους ή στερητικά σύνδρομα), ακουστική (ειδ. σε ψυχώσεις), απτική, γευστική ή οσφρητική.

Είσαι έτοιμος να αλλάξεις ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο; Τι θα έλεγες για μια στροφή 180 μοιρών; Βγάλε φωτογραφίες σε απίστευτες πόζες!

Σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο, 17 διαφορετικές αίθουσες μας περιμένουν για να «δοκιμάσουμε» τις αισθήσεις μας και να ανακαλύψουμε εκ νέου τη θέση μας στον χώρο και τον χρόνο.

«Η ψευδαίσθηση της καρέκλας»

Στο δωμάτιο «Η ψευδαίσθηση της καρέκλας», για παράδειγμα, απλά καθήμενος σε μία καρέκλα, θα συνειδητοποιήσει κανείς πώς το μέγεθός του καθορίζεται από το περιβάλλον που βρίσκεται και τα αντικείμενα που το περιστοιχίζουν. Στο «δωμάτιο του Ames» θα δούμε τους φίλους ή την οικογένειά μας να συρρικνώνονται ή να γιγαντώνονται, ανάλογα με το πού θα σταθούν, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το περιστρεφόμενο δωμάτιο όπου θα ανακαλύψουμε πώς είναι ένας χώρος όταν τον κοιτάζεις από …το ταβάνι!

Και αυτές είναι μόνο κάποιες από τις εμπειρίες που θα βιώσει κανείς εκεί. Στο μουσείο ψευδαισθήσεων μπορείτε ακόμα να διοργανώσετε μια εκδήλωση, καθώς και ένα Party γενεθλίων (για εσάς ή το παιδί σας), ενώ θα βρείτε και ένα «έξυπνο» κατάστημα, όπου μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια «σκέψης» και αναμνηστικά.

Η ιδέα του πρωτοποριακού αυτού μουσείου δεν είναι καινούργια για τα διεθνή δεδομένα. Στη Νότια Κορέα υπάρχει ένα μουσείο με οπτικές ψευδαισθήσεις, ενώ και από ένα Museum of Illusions συναντάμε επίσης σε Ευρώπη, Αμερική, αλλά και στον αραβικό κόσμο.

Info:

Mουσείο Ψευδαισθήσεων: Ερμού 119, Μοναστηράκι.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή, 10:00-22:00.

Είσοδος: Ενήλικες: 9€, Παιδιά (5 – 18 ετών): 6€, Οικογενειακό εισιτήριο: 23€*
*στην τιμή περιλαμβάνονται δύο ενήλικες και μέχρι δυο παιδιά (5 – 18 ετών)

Μάθετε περισσότερα για το ελληνικό Μουσείο Ψευδαισθήσεων εδώ.