Στην κορυφή των πωλήσεων το άλμπουμ «1989» της Taylor Swift

To ‘1989’ είναι το πέμπτο άλμπουμ της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Taylor Swift το όποιο βγήκε σε κυκλοφορία στις 27 Οκτωβρίου 2014.

Μόλις εννέα εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, το άλμπουμ «1989»  έκλεισε την χρονιά ως το κορυφαίο σε πωλήσεις άλμπουμ κλέβοντας την πρωτιά από από το soundtrack της ταινίας της Walt Disney Records, «Frozen».

Το «1989», το οποίο  κυκλοφόρησε μέσω της Big Machine Records, πούλησε 3.66 εκατομμύρια κόπιες το 2014, σύμφωνα με την Nielsen Music, ενώ το άλμπουμ «Frozen» έμεινε στα 3.53 εκατομμύρια.

Τα 16 κομμάτια του άλμπουμ φαίνεται ότι διευρύνουν το μουσικό φάσμα της αγαπημένη μας τραγουδίστριας καθώς είναι καθαρά ποπ κομμάτια ξεφεύγοντας από τις country επιρροές της.

Η ίδια είχε δηλώσει το πέμπτο της άλμπουμ θα πουλούσε 1 εκατομμύριο κόπιες την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του «Όλοι, μέσα και έξω από τον κόσμο της μουσικής, μου έλεγαν ότι η γνώμη μου και η οπτική μου γωνία ήταν αφελής και υπερβολικά αισιόδοξη, ακόμα και οι άνθρωποι της εταιρείας μου. Όταν πήραμε τους αριθμούς για την πρώτη μέρα πωλήσεων,  ξαφνικά, δεν φαινόμουν τόσο αφελής πια».

Taylor Swift concert at Allianz Stadium. Picture: Attila Szilvasi.