Δείτε την φετινή κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ του Βερολίνου

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, η Berlinale, είναι ένα από τα σπουδαιότερα διεθνή φεστιβάλ για τον κινηματογράφο, μαζί με αυτά των Καννών και της Βενετίας. Γίνεται ανελλιπώς κάθε Φεβρουάριο, από το 1951.

Έχει ήδη γίνει γνωστό ότι ο Ντάρεν Αρονόφσκι θα είναι ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 65ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου, που θα διεξαχθεί από 5 μέχρι 15 Φεβρουαρίου.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι, γεννημένος στις 12 Φεβρουαρίου 1969, είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. Είναι γνωστός για τη δουλειά του στις ταινίες Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο (Requiem for a Dream, 2000), Ο Παλαιστής (The Wrestler, 2009) και Μαύρος Κύκνος (Black Swan, 2010), για την οποία έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι τα έξης:

 Ντάνιελ Μπριλ: Γερμανός ηθοποιός ο οποίος έγινε γνωστός στην Ευρώπη μετά την ταινία του Goodbye Lenin!

Μπονγκ Γιούν-Χο: Από  τους κορυφαίους σκηνοθέτες  της Νότιας Κορέας.

Μάρθα Ντε Λαουρέντις : Ιταλίδα παραγωγός, στο τιμόνι της θρυλικής εταιρίας De Laurentis.

Κλαούντια Λιόσα : Η δημιουργική αυτή γυναίκα από το Περού, που ανάμεσα στ ‘ άλλα έχει υπογράψει το βραβευμένο κοινωνικό δράμα «La Teta Asustada». Την ταινία που στην Αθήνα προβλήθηκε το 2010 με τον τίτλο «Το γάλα της θλίψης».

Ωντρύ Τοτού: Η  διάσημη Γαλλίδα πρωταγωνίστρια με το πιο ιδιαίτερο και γλύκο πρόσωπο, πράγμα που της εξασφάλισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο αριστουργηματικό κομψοτέχνημα  «Αμελί»

Κάι Μάθιου Βάινερ: Αμερικανός σκηνοθέτης κορυφαίων σειρών.