«Βιβλίο-Παρουσιάσεις-Κριτικές»: Η ετήσια συνάντηση των συγγραφέων με τους αναγνώστες τους στον Ιανό

Η βιβλιοφιλική ομάδα ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, διοργανώνει την ετήσια συνάντηση των αναγνωστών/μελών της, την Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου! Το Σάββατο, 21 Απριλίου, 16:00 -18.00 στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Σκοπός, του θεσμού πλέον στο χώρο του βιβλίου, είναι η άμεση επαφή των αναγνωστών-μελών μεταξύ τους αλλά και με τους συγγραφείς. Απόδειξη αυτής της ανάγκης είναι οι συναντήσεις των προηγούμενων ετών τις οποίες τίμησαν πλήθος μελών, αναγνωστών εκδοτών και συγγραφέων.

Οι νέες γενιές τιμούν τις παλαιότερες!

Στη φετινή συνάντηση εγκαινιάζεται ένα νέο ένθετο, η απονομή τιμητικής πλακέτας σε προσωπικότητες για τη συνολική προσφορά τους στα ελληνικά γράμματα, υπό το σκεπτικό της ευγνωμοσύνης των γενεών.

Έτσι, νεότεροι λογοτέχνες θα βραβεύσουν παλαιότερους, λογοτέχνες που επηρέασαν τους ίδιους αλλά και χαρακτηρίζουν το νεότερο ελληνικό πολιτισμό.

➡ Ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης τιμά τον Θανάση Βαλτινό (Θανάσης Βαλτινός l Thanassis Valtinos)
(τ. Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών).
➡ Ο συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος (Stefanos Dandolos) τιμά τον Βασίλη Βασιλικό (Βασίλης Βασιλίκος).
➡ Η ποιήτρια Μαριγώ Αλεξοπούλου τιμά τον Τίτο Πατρίκιο (Τίτος Πατρίκιος – Titos Patrikios).
➡ Ο συνθέτης Λουδοβίκος των Ανωγείων τιμά την Αλκυόνη Παπαδάκη.
➡ Ο συγγραφέας/δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος (Kostas Stoforos) τιμά την Άλκη Ζέη / Alki Zei).

Κατά τη διαδικασία, οι συγγραφείς των νεότερων γενεών θα μιλήσουν για λίγα λεπτά για τον λογοτέχνη που βραβεύουν, θα παρουσιάσουν περιεκτικά το έργο τους, πως τον βλέπουν οι ίδιοι και πως τους επηρέασε στη δική τους λογοτεχνική πορεία. Στη συνέχεια θα απονείμουν προσωπικά την αναμνηστική πλακέτα.

Είσοδος ελεύθερη.