5 υπέροχες παιδικές ταινίες για να καταλάβουν τα παιδιά τι σημαίνει Πάσχα

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εξηγήσουμε στα μικρά παιδιά τι ακριβώς γιορτάζουμε αυτές τις ημέρες, εκτός από τα παραμύθια, είναι και οι ταινίες. Για να καταλάβουν την ζωή και το θάνατο του Ιησού Χρηστού, τις παραβολές, τα θαύματα και τις θυσίες του.

Όπως ήδη ξέρετε, τα παιδιά αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα νοήματα και γεγονότα μέσω της εικόνας και τα παρακάτω videos θα τα βοηθήσουν να αντιληφθούν το θαύμα του Πάσχα.

Ο πρίγκιπας της Αιγύπτου

Μια αριστουργηματική ταινία περιγράφει, μέσα σε περίπου μία ώρα, την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο προς την Γη της Επαγγελίας και την ζωή του Μωυσή. Τα θαύματα, οι εντολές και ο αγώνας του Μωυσή σε μία ταινία που έγινε τεράστια εισπρακτική ταινία και συνεχίζει να συγκινεί.

Ιησούς Χριστός – Γέννηση, θαύματα και παραβολές

Μία διδακτική ταινία κινουμένων σχεδίων, διάρκειας 2 ωρών, η οποία προβάλει την πρώτη παρουσία του Ιησού Χριστού στην γη. Η γέννηση, τα θαύματα, οι παραβολές, η διδασκαλία, η σταύρωση, η ανάσταση, η ανάληψη και άλλα γεγονότα που σχετίζονται με την Αγία ζωή Του, όλα σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ταινία.

Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού

Το θαύμα της ανάστασης του Ιησού Χριστού σε μια τηλεταινία 30 λεπτών. Πώς οδηγήθηκε στην Σταύρωση, αλλά και την Ανάσταση; Τι έγινε πριν και μετά; Μέσα σε λίγα λεπτά τα παιδιά θα κατανοήσουν το θαύμα της Ανάστασης, χάρη σε αυτή την ενδιαφέρουσα ταινία.

Η ιστορία του Ιησού για παιδιά

Το animation δεν είναι ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να καταλάβουν γιατί πενθούμε την Μεγάλη Εβδομάδα και τι γιορτάζουμε το Μέγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Μία ταινία με όμορφες εικόνες και ηθοποιούς, η οποία περνά στα παιδιά, κυρίως τα μεγαλύτερα, όλα τα νοήματα του Πάσχα.

Ιησούς – παιδική ταινία

Η ιστορία του Ιησού από τη Ναζαρέτ παρουσιάζεται μέσα σε περίπου μία ώρα. Παραβολές, θαύματα, διδαχές στους μαθητές του. Εικονογράφηση και σκηνές που δείχνουν με παραστατικότητα όσα μπορεί να μπερδεύουν το παιδί.

ΠΗΓΗ http://www.infokids.gr/