Βιβλιοπωλείο με...άποψη: Πουλά μόνο δύο τίτλους βιβλίων κάθε δύο εβδομάδες

Ένα περίεργο βιβλιοπωλείο, το οποίο πουλά μόλις 40 αντίτυπα δύο συγκεκριμένων βιβλίων κάθε δύο εβδομάδες, έχει ανοίξει στην πόλη Hangzhou της ανατολικής Κίνας.

Η φιλοσοφία του βιβλιοπωλείου Novel Hovel είναι μινιμαλιστική και απλή: ένας άνθρωπος καλείται κάθε δύο εβδομάδες να προτείνει δύο βιβλία (εξαιρούνται τα βιβλία αυτοβοήθειας) και να εξηγήσει με λίγες προτάσεις γιατί του αρέσει να διαβάζει βιβλία. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του, Li Jiawen, αγοράζει συνήθως online 20 αντίτυπα του κάθε βιβλίου και τα πουλά για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι να έρθουν οι νέες προτάσεις. Αν τα 40 αντίτυπα εξαντληθούν, δεν αγοράζει άλλα.

«Δεν υπάρχει κανόνας για ένα καλό βιβλίο, αρκεί να έχει επηρεάσει αυτούς που μας τα προτείνουν» δήλωσε στη South China Morning Post ο Li, που όταν ζητά από κάποιον να προτείνει βιβλία του στέλνει μια επιστολή με μία φράση του ποιητή Ralph Waldo Emerson: «Αν δύο άνθρωποι διαβάσουν το ίδιο βιβλίο, δημιουργείται ανάμεσά τους ένας δεσμός».

Ήδη 46 άνθρωποι έχουν κληθεί να δώσουν τις προτάσεις τους – μεταξύ αυτών εκδότες, συγγραφείς, φωτογράφοι, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι, αλλά και ένα 16χρονο κορίτσι που ο Li γνώρισε στην καφετέρια που διατηρεί δίπλα στο βιβλιοπωλείο.

Πηγή: diastixo.gr