"Το χαμένο άλλοθι" της Μαίρης Βασάλου παρουσιάζεται στις 18:00 στον Ιανό

Οι εκδόσεις “Διάπλαση” , στο πλαίσιο της σειράς «Ελληνική Λογοτεχνία», και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS, παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαίρης Βασάλου “Το χαμένο άλλοθι”, απόψε στις 18.00 μ.μ. στον ΙΑΝΟ στο CAFE.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

EΛΕΝΗ ΓΚΙΚΑ, δημοσιογράφος – συγγραφέας

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΝΑ, δημοσιογράφος
ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΔΙΤΗΣ, δημοσιογράφος
ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΡΙΩΤΗ, φιλόλογος – συγγραφέας

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί:
ΟΛΓΑ ΠΟΛΙΤΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν,
στο πιάνο ο ΔΑΥΙΔ ΝΑΧΜΙΑΣ
και η ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ τραγούδι

ΙΑΝΟΣ
Σταδίου 24, Αθήνα. Τηλ. 210 3217917

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όταν ο ιατρός Ιάσων Ρώμας, τρελός από αγωνία, ανεβαίνει τα σκαλοπάτια του γειτονικού σπιτιού, δεν ξέρει τι θα αντικρίσει. Ανάμεσα στα θύματα είναι και η αγαπημένη του Ρέα;
Καλοκαίρι του 1924. Το έγκλημα της οδού Περικλέους συγκλονίζει την Αθήνα. Το άκουσμα της είδησης σημαδεύει καίρια τη ζωή των αδελφών Ρώμα, της Καλλιρρόης, του Ιάσονα και του Πιέρου, αφήνοντάς τους έκθετους στη δίνη μιας αδιανόητης περιπέτειας.
Χειμώνας του 1928. Η εκτέλεση της ποινής πλησιάζει… Κατηγορούμενη, η όμορφη κόρη Ρώσων εμιγκρέ: η “ξένη” για τους πολλούς, Όλγα Μιλιόσοβα για τους λίγους. Η φωνή της ακόμη αντηχεί – δεν έπαψε ποτέ να δηλώνει αθώα. Η ετυμηγορία; Τρις εις θάνατον.
Θανάσιμες σιωπές, άκαμπτες πεποιθήσεις και τα προσωπικά όνειρα μιας κοινωνίας που δεν είναι ακόμη έτοιμη να απαλλαγεί από τα ήθη και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος καθορίζουν τις τύχες των ηρώων του βιβλίου. Θα βρεθεί αυτός που έσπειρε τον θάνατο; Ποιοι οι συνεργοί και οι συνένοχοι; Υπάρχει ελπίδα, φως στο τέλος του δρόμου; Ποιοι θα φθάσουν στην επόμενη στροφή; Οι υπαίτιοι, οι ένοχοι, και μαζί τους οι αθώοι;

Κοινωνικό μυθιστόρημα με αστυνομικές, υπαρξιακές και φιλοσοφικές αναφορές. Η συγγραφέας υφαίνει μια εντυπωσιακή πλοκή, χρησιμοποιώντας συνεχή φλας-μπακ και αριστοτεχνική γλώσσα για να αναπτύξει χαρακτήρες που ξαφνιάζουν, θύτες και θύματα του περιβάλλοντός τους. Η ολοζώντανη απεικόνιση μιας αθηναϊκής εποχής που βρισκόταν όπως και η δική μας σε κρίση, στο μεταίχμιο.