Αυτοί είναι οι σταρ του Χόλιγουντ που έχουν κερδίσει τα περισσότερα Όσκαρ (βίντεο)

Η 90η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ θα γίνει στις 4 Μαρτίου.

Οι υποψήφιοι θα είναι πολλοί. Μεταξύ αυτών και η Μέριλ Στριπ για το ρόλο της στην ταινία «The Post». Η συγκεκριμένη ηθοποιός έχει καταφέρει να κερδίσει πολλές υποψηφιότητες όλα αυτά τα χρόνια και πολλοί θεωρούν ότι έχει σπάσει κάθε ρεκόρ υποψηφιοτήτων.

Τελικά ποιος κατάφερε να πάρει τα περισσότερα Όσκαρ συνολικά;

Από όλους τους υποψήφιους στην ιστορία των Όσκαρ, η Walt Disney κατέχει τα περισσότερα βραβεία. Η Disney κέρδισε συνολικά 26 Όσκαρ κατά τη διάρκεια της καριέρας της και ήταν υποψήφια συνολικά 59 φορές. Τα περισσότερα από αυτά, που κερδήθηκαν μεταξύ 1932 και 1969, προήλθαν από την κατηγορία «Best Animated Short», συμπεριλαμβανομένων των «Τα τρία Μικρά Γουρουνάκια», «Το ασχημόπαπο» και της ταινίας Μικρού μήκους «Winnie the Pooh and the Blustery Day».

Ο/η ηθοποιός που κέρδισε τα περισσότερα Όσκαρ είναι…

Η Κάθριν Χέπμπορν έχει το ρεκόρ για τα περισσότερα Όσκαρ, αφού έχει κερδίσει 4 φορές το χρυσό αγαλματίδιο σε συνολικά 14 υποψηφιότητες. Η Χέπμπουρν κέρδισε το βραβείο για τους ρόλους της στις ταινίες «Πρωινό Ξύπνημα» (1933), «Μάντεψε ποιος θα έρθει το βράδυ» (1967), «Το Λιοντάρι του Χειμώνα» (1968) και «Στην Χρυσή Λίμνη» (1981).

Τα περισσότερα Όσκαρ για την σκηνοθεσία τα έχει ο…

Ο σκηνοθέτης Τζον Φορντ έχει κατακτήσει το ρεκόρ των περισσότερων Όσκαρ σκηνοθεσίας. Έχει προταθεί συνολικά 5 φορές και έχει κερδίσει τελικά 4 όσκαρ για τις ταινίες «Ο καταδότης» (1935), «Τα Σταφύλια της Οργής» (1940), «Η Κοιλάδα της Κατάρας» (1941) και «Ο Ήσυχος Άνθρωπος» (1952).