Κινηματογράφος: Οι ταινίες της εβδομάδας

Λίγα πράγματα μας υπόσχονται οι κινηματογραφικές αίθουσες την εβδομάδα των εκλογών. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Τρεις μόνο νέες προβολές αλλά με οσκαρικές ερμηνείες.  Birdman ή Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας , Οδηγός Επιτυχίας αλλά και το συμπαθέστατο Ένα Σπίτι στο Παρίσι!

Birdman ή Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας

Ένας πρώην σταρ υπερηρωικών ταινιών, αντιμέτωπος με καλλιτεχνικά όσο και προσωπικά προβλήματα, ανεβάζει ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής ένα απαιτητικό δράμα στο Μπρόντγουεϊ.

Οδηγός Επιτυχίας

Μετά τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρική κλινική για εγκληματική πυρομανία, η νεαρή Άγκαθα επιστρέφει στο Χόλιγουντ και στην πλούσια οικογένειά της. Στην πορεία γίνεται φίλη με έναν οδηγό λιμουζίνας και πιάνει δουλειά ως βοηθός μιας νευρωτικής σταρ του σινεμά, πελάτισσας του ψυχολογικού συμβούλου και γκουρού της αυτοβελτίωσης πατέρα της.

Ένα Σπίτι στο Παρίσι

Ο Μαθάιας, ένας πρώην αλκοολικός μεσήλικας συγγραφέας, ταξιδεύει στο Παρίσι για να πουλήσει το πανάκριβο σπίτι που του άφησε ο πατέρας του. Φτάνοντας, όμως, θα μάθει ότι έχει δικαιώματα στο ακίνητο μετά το θάνατο της 94χρονης Ματίλντ που ζει εκεί. Χωρίς να έχει ούτε ένα ευρώ στη τσέπη του, ο αποτυχημένος συγγραφέας καλείται να βρει λύση στα οικονομικά και υπαρξιακά του αδιέξοδα.